Dame dočekuju Farska Ostrva: Decembarska goleada sada ne znači puno

Ženska fudbalska reprezentacija nastavlja kvalifikacije za EP

3519 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Pobjeda nad Andorom u petak (6:0) na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo je prava pozivnica za navijače pred novu utakmicu ženske fudbalske reprezentacije Crne Gore.

Izabranice Mirka Marića su ubjedljivim trijumfom otvorile novi ciklus, a u utorak je novi ispit - na stadionu pod Goricom gostuje selekcija Farskih Ostrva (16.30) koju je Crna Gora u decembru na svom terenu savladala čak 9:0 u Ligi nacija.

„Jesmo favoriti, trebalo bi da se mi pitamo na terenu, ali moramo da budemo obazrivi i strpljivi. Svaka utakmica je priča za sebe, tako o onoj koju smo dobili 9:0 ne ne smijemo da razmišljamo. Koncentracija mora da bude na najvećem nivou od prvog minuta”, rekao je Marić.

Faranke su prije nekoliko dana primile samo jedan gol u duelu sa favoritom Grčkom.

„Igrale su jako dobro protiv Grčke, koja je imala samo četiri šuta na gol i do pobjede došla pogotkom iz penala. Nikako ne smije da nas zavara utakmica koju smo igrali priije četiri mjeseca”, istakao je Marić.

Svakako sve zavisi od njegove ekipe, poručuje Marić.

„Kada idete nekome u goste ko vas je dobio 9:0 sigurno imate dozu opreza. Tak da od nas zavisi - ako im dozvolimo prostor i vide da mogu da igraju oslobodiće se toga, ali ako im ne damo da igraju onda je mnogo lakše. Mi smo u tom meču u prvih 15 minuta dali tri gola i tada je sve jednostavnije. I sada ćemo pokušati da na vrijeme otvorimo utakmicu, ali bitno je da dobijemo, a manje je važno kako i kada ćemo davati golove”, jasan je Marić.

Supertalentovana Maša Tomašević, koji ima samo 16 godina, mogla bi da zaigra od prvog minuta.

„Maši polako treba davati šansu od početka. Ona to talentom i svime što pokazuje zaslužuje”, kazao je Marić.

Kapitenka Slađana Bulatović je postigla dva gola protiv Andore, kao i Medina Dešić. Mrežu su tresli i Jasna Đoković i Helena Božić.

„Nisam zadovoljna kako smo igrale prvo poluvrijeme protiv Andore. Ležerno smo ušle u meč i to ne smijemo da dozvolimo u tako važnim mečevima. Želimo drugu pobjedu i uradićemo sve da je ostvarimo. To što smo dva puta savladale Faranke ne znači da treba da olako shvatimo utakmicu. Ne vjerujem da će biti lako, ali vjerujem u trijumf”, istakla je Bulatovićeva.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: