Posljednji poziv za šampiona

Derbi 29. kola MeridianBet Prve fudbalske lige - lider Dečić na “DG areni” (18 sati) dočekuje uzdrmanu Budućnost od koje ima tri boda više

8669 pregleda 14 komentar(a)
Duel Vasilija Adžića i Džonatana Drešaja u posljednjem meču Budućnosti i Dečića, Foto: FSCG
Duel Vasilija Adžića i Džonatana Drešaja u posljednjem meču Budućnosti i Dečića, Foto: FSCG

Pobjeda Dečića, uz dva remija - to je skor u međusobnim duelima Tuzana i Budućnosti u dosadašnjem dijelu sezone koja polako ulazi u završnicu.

Da li je Dečić AdmiralBet veliki favorit da osvoji prvi trofej u istoriji ili aktuelni šampion uzvraća udarac biće poznato nakon večerašnje utakmice na “DG areni” (18 sati) koja može da bude ključna - u slučaju trijumfa tim Milorada Pekovića bi imao šest bodova više od “plavih”, svaki drugi scenario bi značio da se šampionska trka tek zahuktava.

- Ni u kom slučaju ova utakmica nije odlučujuća u borbi za titulu. Ima još dosta da se igra, pred nama je osam kola, jako puno bodova je u opticaju. Pobjeda bi naravno bila veoma bitna - rekao je trener Dečića Milorad Peković.

Veliki rivali nisu dobro otvorili proljećnji dio sezone. Kao da su se utrkivali ko će da izgubi više bodova, a posljednjih pet kola su napravili razliku u korist lidera. Tuzani su upisali tri pobjede i dva remija, Budućnost u pet mečeva izgubila tri puta (uz dva trijumfa), pa je ceh lošim rezultatima i neubjedljivim partijama platio Mladen Milinković kojeg je na klupi prvaka naslijedio Ivan Brnović.

Trijumf donosi mnogo Dečiću, ali ni remi ne bi bio loš.

- Ne možeš da se skoncentrišeš na to da igraš na bod. Nastupićemo kao u svakom meču do sada, idemo na pobjedu, vjerujući u svoj kvalitet. Budućnost je uvijek Budućnost, najveći klub u državi, sa najvećom istorijom, ali imamo svoje adute i probaćemo da to pokažemo na terenu - istakao je bivši crnogorski reprezentativac.

Osvrnuo se i na promjenu trenera pod Goricom.

- To je impuls i svakako će igračima Budućnosti dati veći motiv. Uvijek promjena trenera donosi nešto novo, sigurno će tako biti i sada. Razmišljamo o protivniku, ali se koncentrišemo na sebe i ono što mi treba da uradimo - dodao je Peković, koji je napomenuo da ne može da računa na Stefana Milića.

A Budućnost više nema pravo na grešku. Zna to i Brnović koji je do petka vodio Jezero, a onda dobio poziv koji se ne odbija.

- Sa psihološke strane nas čeka neizvjestan meč. Ne volim da prognoziram, isključivo sam fokusiran na svoj tim, ali sam i optimista - kada imam igrače kakve imam onda moram da budem - poručio je Brnović.

Dečić nije slučajno prvi.

- Pokušaćemo da kontrolišemo meč, poštujući rivala koji ima svoje prednosti i to pokazuje stanje na tabeli. Dečić sada ima kontinuitet igara i rezultata, što je za poštovanje, ali naša filozofija, stav i pobjednički duh moraju da dođu do izražaja - jasan je Brnović.

Derbi je bitan, ali nije presudan, vjeruje 48-godišnji trener.

- Nadam se da neće biti mnogo tenzija znajući šta ta utakmica nosi. Za nekoga je taj meč “biti ili ne biti”, a za mene nije jer je to još jedna utakmica u nizu. Ako želimo da napravimo rezultat moramo da igramo u kontinuitetu - duel sa Dečićem treba da bude samo prvi meč u nizu u kojem ćemo da osvojimo tri boda.

Budućnost na drugom mjestu iz meč manje ima bod više od Sutjeske Meridianbet koja je u naletu i koja je u 29. kolu savladala Mornar 2:0. U nedjelju je Jezero deklasiralo Arsenal 4:0, bodove su podijelili Rudar i Jedinstvo Franca (1:1), a pogodaka nije bilo u jučerašnjem okršaju Mladosti Lob.bet i Petrovca.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: