Crnogorke gol razlikom 11:2 otvorile kvalifikacije, Maša Tomašević je čudo

Fudbalerke Crne Gore slavile i u drugom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo - pod Goricom savladana Farska Ostrva (5:1)

7464 pregleda 34 reakcija 9 komentar(a)
Sa 16 godina prvi put među startnih 11 i odmah gol: Maša Tomašević, Foto: FSCG
Sa 16 godina prvi put među startnih 11 i odmah gol: Maša Tomašević, Foto: FSCG

Dva meča pod Goricom, gol razlika 11:2 - fudbalerke Crne Gore perfektno su otvorile kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će se naredne godine održati u Švajcarskoj.

Nakon što su prije četiri dana "razbile" Andoru (6:1), djevojke Mirka Marića danas su bez mnogo problema odradile i Farska Ostrva (5:1), iako su gošće prve tresle mrežu na našem navjećem stadionu.

Sve dame u crvenom dresu zaslužile su aplauz, od kapitenke Slađane Bulatović, preko nevjerovatnih Armise Kuč i Jasne Đoković, do najmlađe Maše Tomašević, koja je, ipak, posebna priča.

Sa samo 16 godina fudbalerka Budućnost prvi put se našla u startnoj postavi Crne Gore i već nakon 17 minuta zatresla mrežu - bio je to gol za 1:1, nakon što su Farska Ostrva vodila poslije evro-gola Vilmos Dal Kristijansen.

Vođstvo gošći sa sjevera Evrope nije mnogo poremetilo naš nacionalni tim, pa su nakon izjednačujućeg pogotka Maše Tomašević "napunile" mrežu rivala.

Prednost Crnoj Gori donijela je Armisa Kuč sa dva pogotka - ona je najprije u 41. minutu nakon super asistencije Jasne Đoković majstorski zaobišla golmanku Ejdgerd Mikelsen za 2:1, da bi u 58. sjajnom solo akcijom povećala na 3:1.

Do kraja pobjedu Crne Gore potpisale su i Jasna Đoković (84. minut) i Medina Dešić (91).

Sljedeća dva meča u kvalifikacijama Crna Gora igra 31. maja i 4. juna - protiv Grčke i Andore u gostima.

Format kvalifikacija sličan je Ligi nacija, pa se Crna Gora nalazi u Ligi C, a plasman u baraž izboriće prvoplasirane ekipe, kao i tri najbolje drugoplasirane reprezentacije. U baražu će igrati sa ekipama koje su u Ligi A osvojile treće i četvrto mjesto.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: