Veče zbog kojeg se fudbal voli: Atomski remi Reala i Sitija, uzbudljivih 2:2 Arsenala i Bajerna

Prvi mečevi četvrtfinala Lige šampiona: Real - Mančester siti 3:3, Arsenal - Bajern Minhen 2:2

38084 pregleda 38 reakcija 17 komentar(a)
Golčina Fodena u Madridu, Foto: Reuters
Golčina Fodena u Madridu, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.04.2024. 23:26h
Završeno
23:03h

Dvije utakmice, 10 golova, mnogi i za nagradu Puškaš, preokreti - prvo četvrtfinalno veče Lige šampiona donijelo je sve ono zbog čega se fudbal voli.

Real i Mančester odigrali su atomskih 3:3 u Madridu, a veoma uzbudljivo bilo je u Londonu gdje su Arsenal i Bajern remizirali sa 2:2.

Sve će se rješavati u revanšima u Mančesteru i Minhenu.

Veče za pamćenje u Madridu krenulo je već u drugom minutu kada je Bernardo Silva iz slobondog udarca uhvatio na spavanju Andrija Lunjina. Real je odgovorio golovima Eduarda Kamavinge (uz pomoć Rubena Dijaša) i Rodriga iz kontre (2:1).

Bila je to najava spektakla u nastavku...

Prvi je krenuo Siti "bombama" i majstorskim golovima Fila Fodena i Joška Gvardiola (2:3), da bi zavjesu na spektakl spustio Fede Valverde iz voleja (3:3).

"Real Madrid nikada ne umire", napisala je španska "Marka".

"Činilo se da će Siti stići do slavnog rezultata, ali je Valverde zaključio uzbudljivu, epsku i dramatičnu bitku između dva rivala", piše engleski "Miror".

Sjajan meč viđen je i na Ostrvu - Arsenal je vodio golom Bujaka Sake, ali je Bajern brzo pokazao da je gigant i kada je ranjen.

Najprije je izjendačio Serž Gnabri, a vođstvo Bavarcima donio je "kralj sjevernog Londona" Hari Kejn - bivši napadač Totenhema šesti put je u karijeri tresao mrežu na "Emirejtsu".

Ipak, karakter lidera Premijer lige Arsenal je uspio i noćas da pokaže - izjendačio je Leandro Trosar, nakon minijature Gabrijela Žezusa.  

Rezultati

Real - Mančester siti 3:3

(Kamavinga 12, Rodrigo 14, Valverde 79 - B. Silva 2, Foden 66, Gvardiol 71)

Arsenal - Bajern 2:2

(Saka 12, Trosar 76 - Gnabri 18, Kejn 32. pen)

22:55h

Kraj i u Madridu, meč o kojem će se dugo pričati: Real - Siti 3:3.

22:53h

Kraj u Londonu, Arsenal - Bajern 2:2. 

22:43h

Pogledajte reviju super golova u drugom poluvremenu meča u Madridu - Fil Foden i Joško Gvardiol doveli su Siti do 3:2, ali je odgovorio Fede Valverde sjajnim volejom.

22:39h

79' - GOOOL, nastavlja se šou u Madridu, Real se ne predaje (3:3), strijelac fenomelanog gola bio je Fede Valverde.

22:34h

76' - GOOOL, izjednačio je Arsenal (2:2). Gabrijel Žezus je mejstorski "promiješao" odbranu Bajerna, dodao je Leanrdu Trosaru koji nije pogriješio. 

22:32h

70' - GOOOL, Siti ponovo vodi protiv Reala (3:2) i nastavlja da "bombarduje" Madriđanje van kaznenog prostora - sličan gol kao Foden postigao je Joško Gvardiol.

22:26h

66' - GOOOL - kada je teško za Siti je tu dijete kluba. Fil Foden je fenomenalnim udarcem sa 17 metara izjednačio protiv Reala (2:2). 

22:23h

Košmarno prvo poluvrijeme imao je po mnogima najbolji štoper Premijer lige ove sezone - Vilijam Saliba je izgubio čak pet duela tokom prvih 45 minuta sa Bajernom, više od bilo kojeg drugog igrača na terenu.

22:20h

60' - Mnogo mirinija su druga poluvremena - Siti u Madridu i Arsenal u Londonu pokušavaju posjedom da dođu do izjednačenja, ali za sada se čini da Real i Bajern kontrolišu situaciju.

22:04h

Nastavljeni su okršaji u Engleskoj i Španiji.

21:47h

Završena su prva poluvremena na "Bernabeuu" i "Emirejtsu" koja su donijela sjajan fudbal i preokrete: Real - Siti 2:1, Arsenal - Bajern 1:2.

21:41h

Nekada sa Totenhemom, sada sa Bajernom - Hari Kejn nastavlja da trese mreže na stadionu Arsenala. Večerašnji za 2:1 bio mu je ukupno šesti na "Emirejtsu" čime je postao protivnik "tobdžija" sa najviše golova u istoriji ovog stadiona.

21:34h

Serž Gnabri uživa protiv bivšeg kluba, a gol kojim je večeras donio izjednačenje Bajernu u meču sa Arsenalom bio mu je sedmi u gostima protiv ekipa iz Engleske. Na Ostrvu je samo bolji učinak imao Karim Benzema (11).

21:32h

32' - GOOOL, siguran je sa bijele tačke bio Hari Kejn, donedavno veliki rival Arsenala u derbiju sjevernog Londona. 

21:29h

Penal za Bajern u Londonu - Liroj Sane je bio neuhvatljiv za Salibu i odbranu Arsenala.

21:22h

Pet golova ukupno palo je tokom prvih 20 minuta u Madridu i Londonu.

Šou je krenuo u Madridu od Bernarda Silve, dogovorili su mu Eduardo Kamavinga i Rodrigo.

Arsenal je vodio golom Sake, a Bajern je izjednačio peko Gnabrija.

21:19h

18'- GOOOL, spektakl je i u Londonu, Serž Gnabri je izjednačio, Arsenal - Bajern 1:1.

21:18h

12' - GOOOL, vodi i Arsenal, strijelac je Bukajo Saka.

21:15h

14' - GOOOL, kakva reakcija "kraljevskog kluba", Real je već "okrenuo" Siti, strijelac je Rodrigo, nakon što ga je majstorski u kontru poslao Vinisijus.

Bonus video: