VIDEO Het-trik heroj - kako je Osmajić za sedam minuta "riješio" Hadersfild

Crnogorski napadač ušao pri rezultatu 1:1 i sa tri brza gola u finišu donio pobjedu Prestonu: "Bio je to najbolji het-trik koji sam vidio u posljednje vrijeme", kaže trener Rajan Lou

9478 pregleda 7 komentar(a)
Osmajić sa saigračima slavi jedan od svoja tri pogotka, Foto: Preston North End FC
Osmajić sa saigračima slavi jedan od svoja tri pogotka, Foto: Preston North End FC

Semafor na "Dipdejlu" pokazivao je 1:1 u 76. minutu kad je na teren kročio Milutin Osmajić. Isti rezultat održavao se do 84, a onda je crnogorski napadač "eksplodirao"...

Za samo sedam minuta bivši fudbaler Sutjeske tri puta je tresao mrežu Hadersfilda i svom Prestonu donio veoma važan trijumf (4:1) u borbi za plej-of Čempionšipa.

Najprije je pobjegao jednom čuvaru, nešto kasnije bio je neuhvatljiv za cijelu odbranu ekipe iz Zapadnog Jorkšira, da bi tačku na nezaboravno veče stavio udarcem koji završio ispod mjesta gdje se spajaju prečka i stativa.

Crnogorski napadač tako je stigao do osam golova u Čempionšipu ove sezone, a kako je objavio BBC postao je prvi fudbaler ove sezone u sva četiri najjača ranga engleskog fudbala koji je ušao sa klupe i upisao het-trik.

Osmajić je u Lankašir stigao u septembru prošle godine iz Kadiza, imao je dosta dobrih partija, bilo je i onih nešto slabijih, ali veoma je brzo uspio da "kupi" navijače, pa se sa "Dipdejla" sve češće čuje pjesma posvećena napadaču "sokola".

"Bio je u dobroj formi, a onda je malo pao, bio je van startnih 11 i morao je strpljivo da čeka. A, onda je igrao jako dobro tokom vikenda, da bi sada postigao fantastičan het-trk zbog čega sam apsolutno oduševljen. Bio je to najbolji het-trik koji sam vidio u posljednje vrijeme", poručio je Rajan Lou, trener Prestona.

Osmajićev klub je na društvenim mrežama objavio da je naš fudbaler nagradu od 500 funti koju dobija igrač utakmice donirao Dnevnom centru. Nije pojašnjeno kojem, ali vjerovatno se radi o nekom centru u Crnoj Gori s obzirom da je napisano na našem jeziku.

Bonus video: