Ko se vraća u velike priče: Savić i društvo žele prvo polufinale nakon sedam godina, a Borusija poslije više od decenije

Atletiko Madrid u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona dočekuje Borusiju Dortmund, večeras od 21

3555 pregleda 3 komentar(a)
Savić i Grizman tokom meča sa Interom u osmini finala, Foto: Reuters
Savić i Grizman tokom meča sa Interom u osmini finala, Foto: Reuters

Mjesto u polufinalu Lige šampiona rezervisano je za jednog od velikana koji među četiri najbolja nisu bili odavno - Atletiko Madrid ili Borusiju Dortmund.

Španski i njemački tim sudariće se večeras (21h) u prvom meču četvrtfinala na “Metropolitanu” u Madridu.

Klub našeg Stefana Savića igrao je dva finala Lige šampiona ne tako davno (2013. i 2016), ali do polufinala nije stigao od 2017. kada je još jednom bolno bio poražen od Reala.

"Treba da izađemo na teren i pokažemo ono što je potrebno da ostanemo u ovom takmičenju”, rekao je trener Atletika Dijego Simeone

Ćolo zna da možda Borusija nije favorit, ali i da neće biti lako.

"Dortmund je vjerovatno tim koji igra s najvećim intenzitetom među onima koji su se plasirali u četvrtfinale. Moramo da odigramo veliku utakmicu i trebaju nam naši ljudi da nas guraju kao i uvijek", dodao je trer "kolćonerosa".

Marko Rojs
foto: Reuters

Borusija, šampion Evrope iz 1997, posljednji put je u polufinalu bila 2013, kada se probila i do finala - na “Vembliju” je izgubila od Bajerna.

"Atletiko je mnogo evoluirao u napadu i to je veliki izazov za nas. Znamo da ne smijemo da napravimo grešku", jasan je trener "milionera" Edin Terzić.

Smatra da je Simeoneova ekipa sposbna da nametne svoj stil igre.

"A, mi moramo da izađemo na kraj s tim. Atletikov uspon je dobro poznat, oni su implementirali novu umjetnost odbrane. Bilo kojoj ekipi na svijetu je teško je da se nosi s tim", zaključio je Terzić.

Bonus video: