Kakav šou i kakav revanš nas tek čeka, utakmica koja je "podigla krov" Santjago Bernabeua

Mediji u Španiji, Italiji i širom Evrope veličaju spektakl koji su planeti podarili Real i Mančester siti u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona

4795 pregleda 0 komentar(a)
Jedan od spektakularnih golova u Madridu bio je djelo Joška Gvardiola, Foto: Reuters
Jedan od spektakularnih golova u Madridu bio je djelo Joška Gvardiola, Foto: Reuters

Zbog čega je Real najuspješniji klub Lige šampiona u istoriji, a Mančester siti aktuelni vladar najvećeg klupskog takmičenja na planeti pokazao je još jedan epski duel ovih timova.

Šest golova, od kojih će pojedini krasiti TV špice, preokreti, super tempo, akcije i potezi...

"Santjago Bernabeu" je kroz slavnu prošlost vidio mnoge velike mečeve, ali onaj koji je odigran u utorak veče pod njegovim krovom naći će posebno mjesto u istoriji.

Na kraju atomskih 3:3 i najbolja najava drugog meča koji se u Mančesteru igra naredne sedmice.

"Kakav revanš nas očekuje", poručila je "Marka" sa svoje naslovnice.

naslov
foto: Marca

Dva čuvena sportska lista, italijanska "La Gazeta delo Sport" i francuski "Ekip" donijela su sličan i jasan naslov nakon utakmice u Madridu.

"Kakav šou. Kakav spektakl".

ede
foto: La Gazzetta dello Sport

Real je zbog akustike sinoć zatvorio krov "Bernabeua", a ostrvski mediji su to i spektakl na terenu uporedili sa koncertima.

"Meč u Madridu je 'podigao krov", naslovi su "Gardijana" i "I sporta", koji aludiraju na rečenicu koja se u Engleskoj koristi kada neko održi bučan i koncert za pamćenje.

efef
foto: I sport

Siti sinoć možda nije uspio da kroz pasove razigra Erlinga Halanda, ali je odbranu Reala "probio" projektilima van kaznenog udarca.

"Tokom prethodne 42 utakmice u sezoni Real je primio samo pet golova van šesnaesterca, a protiv Sitija čak tri kada su pogađali Bernardo Silva, Fil Foden i Joško Gvardiol - čini se da će Karlo Anćeloti morati da poradi na tome pred revanš", upozorio je madridski "As".

Prvi čin donio je spektakl, planeta sada želi reprizu na "Itihadu"...

Bonus video: