Luis Enrike protiv bivšeg kluba, Mbape protiv budućeg velikog rivala

Drugo veče četvrtfinala Lige šampiona - Pari Sen Žermen dočekuje Barselonu, 21h

3427 pregleda 2 komentar(a)
Mbape na treningu pred Barsu, Foto: Reuters
Mbape na treningu pred Barsu, Foto: Reuters

Pari Sen Žermen - Barselona, nakon mečeva iz 1995, nezaboravne “remontade” 2017. i het-trika Kilijana Mbapea prije tri godine, ponovo će se naći “oči u oči”, a ulog je ovog puta polufinale.

Jedan od derbija četvrtfinala Lige šampiona igraće velikani iz Francuske i Katalonije - prvi od dva čina zakazan je za večeras od 21 sat na “Parku prinčeva”.

Biće to ujedno i prilika da se trener “svetaca” Luis Enrike susretne sa klubom u kojem je igrao osam godina, a kojem je kao trener 2015. donio (zasada) posljednji pehar Lige šampiona.

“Poznajem Barselonu i njene igrače veoma dobro, ali ne znam da li je to prednost ili ne. Emocionalno se osjećam spremnim, jednostavno u ovakvim situacijama moraš da budeš profesionalac, tako da prije svega mislim na svoj tim”, istakao je Luis Enrike.

Okršaj ova dva tima biće zanimljiv i iz ugla jednog od najboljih fudbalera planete Kilijana Mbapea, koji će najverovatnije od naredne sezone nositi dres Real Madrida, najvećeg Barsinog rivala.

“Vrijeme je sezone za velike igrače - spreman sam i kao i uvijek neću se skrivati”, poručio je Mbape, a prenosi “Marka”.

Odlazak na kraju sezone najavio je i trener Barselone Ćavi Ernandes, a ukoliko želi da produži priču u Evropi moraće da nadmudri nekadašnjeg saigrača i trenera Luisa Enrikea.

Trener PSŽ-a pred ovaj duel rekao je kako njegova sadašnja ekipa ima više barsinog DNK-a od aktuelnog tima “blaugrane”. Na sve to Ćavi je odgovorio.

“Naravno da sam pročitao šta je izjavio, ali to je samo Luis Enrike - mislim svi znamo kakav je. Imam sve poštovanje ovog svijeta za njega. Ima ekipu koja je spremna da osvoji Ligu šampiona, a obojica želimo sličnu igru sa mnogo posjeda... Možemo da se pohvalimio da on, Pep Gvardiola, Mikel Arteta i ja imamo Barsin DNK”, istakao je Ćavi.

Legendarni dvomeč osmine finala Lige šampiona dva tima su odigrala 2017. godine, kada Pari Sen Žermenu nije bila dovoljna ni pobjeda od 4:0 u prvom meču u Parizu.

Katalonci su u revanšu slavili 6:1, a tri gola su dali nakon 87. minuta. Na klupi Barselone sjedio je - Luis Enirike, koji će večeras, kao i za šest dana u revanšu, imati suprotnu misiju.

Posljednji put PSŽ i Barsa sreli su se dvomeču osmine finala prije tri godine kada je sa ukupno četiri gola dominirao Mbape - u Kataloniji je bilo 4:1 za "svece", a u Parizu 1:1.

Bonus video: