Budućnost zbog "varvara" da plati skoro 15 hiljada eura, a meč sa Dečićem još nije došao na red

Podgorički klub kažnjen jer su navijači koristili pirotehnička sredstava na mečevima 26, 27. i 28. kola - protiv Jedinstva, Mornara i Petrovca

5013 pregleda 8 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Fudbalski klub Budućnost kažnjen je ukupno sa 14.200 eura zbog toga što su navijači podgoričkog kluba "varvari" koristili pirotehnička sredstva na tri utakmice Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige, odlučila je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza.

Ova kazna ne obuhvata jučerašnji meč sa Dečićem, kada su "varvari" morali da napuste tribinu. Taj slučaj tek treba da dođe na red.

Budućnost je kažnjena jer su njeni navijači koristili pirotehnička sredstva na utakmicama protiv Jedinstva France u Bijelom Polju, u okviru 25. kola (4.500 eura), zatim protiv Mornara u Baru u 26. rundi (4.700 eura), kao i u domaćem susretu sa Petrovcem u 27. kolu (5.000) gdje je podgorički klub kažnjen zbog loše organizacije.

U sva tri navrata počinjen je prekršaj iz člana 74 stav 3 u vezi stava 1 Disciplinskog pravilnika FSCG.

Zbirno - kasa podgoričkog kluba olakšana je za blizu 15 hiljada eura.

Iz istog razloga kažnjena je i Sutjeska Meridianbet, doduše nešto manje (3.300 eura) jer je navijačka grupa "vojvode" koristila pirotehnička sredstva na gostujućem meču protiv Dečić Admiralbeta u 26. kolu. Zbog loše organizacije tog duela, klub iz Tuzi kažnjen je sa 700 eura.

Bonus video: