Disiciplinski organi otvorili slučaj "DG arena": Postupci protiv Dečića, Budućnosti i Novaka Novakovića

Dečić procesuiran zbog slabe organizacije utakmice, Budućnost zbog ponašanja navijača, a njen izvršni direktor zbog verbalnog napada na sudiju

19316 pregleda 47 reakcija 24 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Pune ruke posla imaće disiplinski organi Fudbalskog saveza Crne Gore zbog dešavanja na derbiju Dečić Admiralbet - Budućnost (1:1), u okviru 29. kola Meridianbet 1. CFL.

Meč na "DG areni" prekinut je skoro sat vremena sredinom prvog poluvremena, koliko je najvatrenijim navijačima Budućnosti bilo potrebno da ispoštuju naredbu delegata i napuste tribinu, zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava u teren.

"Varvari" su tokom dijela meča u kojem su bili na tribini vrijeđali protivnika i na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, a tenzija na tribinama i na terenu bilo je čak i kada su napustili stadion.

Zbog toga je Disiciplinska komisija FSCG otvorila nekoliko posebnih slučajeva.

Prijavljen je Dečić zbog slabe organizacije utakmice, prijavljena je i Budućnost zbog nesportskog ponašanja navijača i drugih oblika diskriminacije.

“Shodno članu 134 Disciplinskog pravilnika FSCG, pokreće se disciplinski postupak protiv FK Budućnost zbog nereda koje su izazvali organizovana navijačka grupa 'varvari' na način što su ubacivali pirotehnička sredstva u igralište, zbog čega je utakmica bila prekinuta i zbog vrijeđanja protivinčkih igrača na nacionalnoj i vjerskoj osnovi na utakmici 29. kola Meridianbet 1.CFL, odigrane između FK Dečić Admiral Bet - FK Budućnost, čime bi se počinio prekršaj iz člana 74 stav 3 u vezi stava 1 i prekršaj iz člana 97 stav 2 u vezi stava 1 Disciplinskog pravilnika FSCG”, kaže se u saopštenju.

Na tapetu disciplinskih organa naći će se i izvršni direktor Budućnosti Novak Novaković zbog nesportskog ponašanja prema sudiji Milošu Savoviću.

Bonus video: