Barselona preko Pariza na korak od polufinala LŠ, Atletiku gol prednosti pred revanš u Dortmundu

Spektakl na "Parku prinčeva", dva preokreta i iznenađenje - Barselona pobijedila PSŽ 3:2, Atletiko teškom mukom sačuvao pobjedu protiv Borusije (2:1)

39989 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ažurirano: 10.04.2024. 23:15h
Završeno
23:00h

Novo spektakularno veče u Ligi šampiona i najava još spektakularnijih revanša četvrtfinala - Barselona je u "ludom" meču u Parizu iznenadila Pari Sen Žermen i slavila 3:2, Atletiko se u Madridu povijao protiv Borusije Dortmund i nakon dva gola prednosti jedva sačuvao pobjedu (2:1).

Kakav se fudbal, prije svega napadački, igra na top evropskom nivou govori i podatak da je sedam od osam ekipa koje su u četvrtfinalu u prvim mečevima dalo barem po dva gola. Samo je Borusija pogodila jednom, s tim što se tri puta tresao okvir gola Atletika.

Noć ranije, dva vatrometna remija: Real Madrid - Mančester siti 3:3 i Arsenal - Bajern 2:2.

Neće se puno čekati na revanše, već za šest dana, u utorak veče 16. aprila Dortmund i Atletiko imaće nastavak na "Vestfalenu", baš kao Barsa i PSŽ na "Monžuiku". U srijedu je epicentar u Mančesteru i Minhenu.

Kladionice kažu da Mančester siti, Bajern, Barselona i Atletiko imaju najveće šanse da prođu u polufinale, no da li će baš biti tako?

Može li da se probudi PSŽ, koji je protiv Barselone pokazao nevjerovatnu naivnost i nakon prave razmjene vatre kapitulaciju potpisao nakon kornera - pogodio je glavom Kristensen.

Prije toga, vođstvo Barse, preokret Parižana preko Dembelea i Vitinje, te drugi gol sjajnog Rafinje za 2:2. Dembele je potom pogodio stativu, i umjesto 3:2 - već u narednom napadu bilo je 2:3.

Katalonci su u prednosti, ali Mbape "nije radio" u prvom meču. Ostaje mu revanš.

Mora da se probudi i Atletiko, koji je nakon furioznog početka i ranih golova De Paula i Lina u nastavku mislio samo na dobranu.

Borusija je to kaznila preko Alea, a mogla je i da izjednači - Brandt je u posljednjem sekundu nadoknade pogodio prečku, iako je veliku šansu za 3:1 prije toga imao Lino.

Dijego Simeone je crnogorskog reprezentativca Stefana Savića uveo u 90. minutu, što jasno govori da se Atletiko grčevito branio u finišu. 

PSŽ - BARSELONA 2:3

Dembele 48, Vitinja 51. - Rafinja 36, 62, Kristensen 75.

ATLETIKO - BORUSIJA DORTMUND 2:1

De Paul 6, Samuel Lino 32. - Ale 82.

22:55h

Gotovo je i u Madridu: Atletiko Madrid - Borusija Dortmund 2:1. "Kolćonerosi" su imali sjajnih 2:0, Ale je u finišu sačuvao nadu "milionerima".

22:53h

90+6' - sreća za Atletiko, Brandt trese prečku.

22:52h

Kraj utamice na "Parku prinčeva" - velika pobjeda Barselone protiv PSŽ-a od 3:2, Ćavijev tim ima prednost pred revanš na "Monžuiku" i blizu je polufinala Lige šampiona.

22:50h

90' - Dortmund prijeti Atletiku, Simeone je uveo Stefana Savića.

22:46h

PSŽ - BARCELONA 2:3

Dembele 48, Vitinja 51. - Rafinja 36, 62, Kristensen 75.

ATLETIKO - BORUSIJA DORTMUND 2:1

De Paul 6, Samuel Lino 32. - Ale 82.

22:40h

81' GOOOOL - Atletiko je kapitulirao, Borusija je smanjila na 2:1 i ostala u igri za plasman u polufinale. Sebastijan Ale savladao je Jana Oblaka.

Sebastijan Ale
foto: Reuters

Pogledajte OVDJE.

22:35h

76' GOOOOL - Kakva utakmica u Parizu, još jedan preokret. Jeftino je Pari Sen Žermen primio treći gol, nakon kornera, još jedan rerezervista Barselone, Kristensen, pogodio je glavom čim je ušao u igru.

Ćavi
foto: Reuters

Pogledajte OVDJE.

22:34h

75' - velika šansa za Atletiko, udarac Lina sa samo tri metra, maestralna odbrana Kobela.

22:32h

75' - stativa Dembelea, sreća za Barselonu.

22:20h

62' - GOOOOL, iz najbolje igre Pari Sen Žermena Barselona stiže do izjednečenja - 2:2. Sjajna lopta Pedrija, tek što je ušao u igru, i fantastičan volej Rafinje, dvostrukog strijelca.

Barselona
foto: Reuters

Pogledajte OVDJE.

22:10h

51' - GOOOOL, "blic-krig" Pari Sen Žermena, preokret za dva minuta. Pas Ruiza, realizacija Vitinje - i već je 2:1.

Vitinja
foto: Reuters

Pogledajte OVDJE.

22:06h

48' - GOOOOL, golčina Osmana Dembelea, nekadašnjeg igrača Barselone - PSŽ je izjednačio na 1:1. Lopta je nakon silovitog šuta fijuknula iznad glave golmana Ter Štegena.

Pari Sen Žermen
foto: Reuters

Pogledajte OVDJE.

22:03h

Počela su druga poluvremena.

21:50h

Poluvremena u Madridu i Parizu.

Atletiko ima sjajnih 2:0 protiv Borusije, očajno poluvrijeme Pari Sen Žermena protiv Barselone (0:1).

21:38h

37' - GOOOOL, Barselona vodi u Pariz protiv Pari Sen Žermena. Sjajna lopta Jamala za Levandovskog, Donaruma je kratko odbio, a Rafinja postigao prvi gol u Ligi šampiona.

Barselona, Fudbaleri Barselone
foto: Reuters

Pogledajte OVDJE.

21:34h

35' - GOOOOL, Atletiko vodi 2:0 protiv Borusije, tim Stefana Savića gazi ka polufinalu Lige šampiona. Nova velika greška odbrane njemačkog tima, asistencija Grizmana, realizacija Lina.

Lino, Samuel Lino
foto: Reuters

Pogledajte OVDJE.

21:22h

21' - Bruno Mendeš sa gol-line otklanja opasnost nakon pokušaja Levandovskog glavom - Barselona prijeti Pari Sen Žermenu nakon startne dominacije domaćina.

21:10h

Borusija se ne snalazi u paklenoj atmosferi stadiona "Vanda Metropolitano", igrači Atletika opsijedaju njemački gol.

21:06h

5' - GOOOL, vodi Atletiko protiv Borusije. Veliku grešku defanzivnog reda "milionera" koristi svjetski šampion sa Argentinom, Rodrigo de Paul.

Atletiko Madrid
foto: Reuters

Pogledajte OVDJE kako je Atletiko poveo.

Bonus video: