Simeone: Kontrolisali smo utakmicu 70 minuta, biće teško u revanšu

Atletiko savladao Borusiju Dortmund (2:1) u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona

1156 pregleda 0 komentar(a)
Dijego Simeone, Foto: Reuters
Dijego Simeone, Foto: Reuters

Fudbaleri madridskog Atletika savladali su sinoć na domaćem terenu Borusiju Dortmund (2:1) u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona i napravili krupan korak ka polufinalu.

Trener "kolćonerosa", Dijego Simeone, vjeruje da njegov tim u revanšu može da sačuva ovu prednost i plasira se među četiri najbolje ekipe na kontinentu.

„Odlazim odavde sa ukusom pobjede, a to je vrlo važno. Bitna utakmica, a kontrolisali smo je 70 minuta, imali šanse. Na kraju su oni mogli da izjednače, imali smo sreće da izbjegnemo taj scenario. Znamo da ćemo morati dobro da se pomučimo u revanšu, ali biće prostora – mi imamo brze igrače“, rekao je nakon meča Simeone.

Atletko je u prvom poluvremenu postigao oba gola, a strijelci su bili De Paul i Lino, dok je gol za "milionere" postigao Ale.

„Mnogo je teško bilo zadržati u posljednjih dvadeset minuta onaj nivo koji smo dotad držali. Oni su nagrađeni za dobre izmjene, a činjenica je i da su veoma dobar tim. Moramo i da se radujemo onome što nas čeka u revanšu – kada počinjemo sezonu, cilj nam i jeste da igramo takve utakmice", poručio je Simeone.

Revanš u Dortmundu je narednog utorka.

Bonus video: