Sanjao sam engleski fudbal i golove na Ostrvu

Milutin Osmajić het-trikom za nepunih osam minuta “zapalio” Preston i donio svom timu šansu da se bori za Premijer ligu

12021 pregleda 176 reakcija 13 komentar(a)
Lopta kao poklon za nezaboravno veče: Milutin Osmajić, Foto: Preston Nort End
Lopta kao poklon za nezaboravno veče: Milutin Osmajić, Foto: Preston Nort End

Fantastičnom pokretljivošću, osjećajem za igru i gol, Milutin Osmajić je za nepunih osam minuta postigao het-trik u pobjedi Prestona nad Hadersfildom od 4:1.

Osim lopte, koju je dobio kao suvenir, nagrade za najboljeg igrača od 500 funti proslijeđenih Dnevnom centru u Nikšiću, Osmajić je dobio pohvale, uz vidne izraze nevjerice čak i u svom klubu.

Preston ne odustaje od borbe za plej-of Čempionšipa i pokušaja da se domogne Premijer lige, Osmajićevi golovi uvećali su šanse, ulili novu energiju u ekipu.

- Najvažnije je sada da u subotu dobijemo Norič, a onda imamo zaostalu utakmicu. Nadamo se, a ja lično da ću dobiti više minuta na terenu - priča Osmajić za “Vijesti” dan nakon spektakularne noći na “Dipdejlu”, stadionu Preston nort enda.

- Kada sam god dobio šansu iskoristio sam je, i eto, nakon pohvala za utakmicu u kojoj sam bio starter, ali ne na mojoj poziciji napadača, već u defanzivnijoj ulozi, značili su mi minuti da uđem u ritam. Tako da sam iskoristio prostore u odbrani Hadersfilda na najbolji mogući način, a meni je u suštini samo poteban igrački ritam i kontinuitet. Novajlija sam i u startu je bilo odlično, ali oporavkom saigrača trener Rajan Lou je opet vratio u startnu postavu stari i uigrani tandem napadača. Oni odavno i dobro sarađuju i teško se nametnuti. No, zadovoljan sam, jer svaku šansu iskoristim, postigao sam osam golova uz dvije asistencije - kaže 24-godišnji crnogorski reprezentativac.

Preston računa na njega, pa Osmajić “troši” tek prvu od četiri godine ugovora. Nakon naše lige, afirmacije u Sutjesci, avanture u Kadisu u španskoj La Ligi, avanture u turskoj Bandirme i dokazivanja u portugalskoj Vizeli, on je ispunio snove.

- Oduvijek sam želio da igram u Engleskoj, a fudbal u Čempionšipu je baš to što volim. Jaki, često i grubi, bespoštedni dueli. Nema VAR tehnologije, a to robusni štoperi koriste da “kidaju” bez faula. A ja volim duel i snažnu igru i ni sa čim se do sada u mojoj karijeri ne može porediti ovo iskustvo. Od starta mi je dobro krenulo, bio sam i igrač utakmice protiv Birmnigema i isto sam nagradu proslijedio Dnevnom centru u Nikšiću. Valjda će ih biti još, samo da dobijem minute. Nadam se da ću od starta početi protiv Noriča, jer je trener bio oduševljen i javno je u nevjerici priznao da ni u snu nije očekivao takvu moju igru. I pred kamerama je naglasio da u njegovoj karijeri nikada nijedan igrač nije uspio do da dođe do het-trika za svega sedam minuta - kaže Osmajić.

Zbog povrede je propustio reprezentativno okupljanje i pobjede u Antaliji na debiju novog selektora “sokola” Roberta Prosinečkog.

- Nažalost, pred sam put sam bio starter u Prestonu i u četvrtom minutu dobio strahovit udarac metalnim kramponima. Izbjegao sam ozbiljniju povredu, ali članak je “buknuo”, tetive su bile nagnječene. Ali znam da je sve bilo savršeno u Antaliji, jer sam u svakodnevnom kontaktu sa Edvinom Kučem i Nikolom Krstovićem. A ja jedva čekam naredno okupljanje i utakmice, imam osjećaj da ćemo se u narednom ciklusu napokon plasirati na veliko takmičenje. Dopada mi se ta želja da igramo, i to bez respekta, da uigravamo brojne akcije iz kojih ćemo davati golove, na čemu kažu da insistira selektor - zaključio je Osmajić.

Oduvijek sam želio da igram u Engleskoj, a fudbal u Čempionšipu je baš to što volim. Jaki, često i grubi, bespoštedni dueli. Nema VAR tehnologije, a to robusni štoperi koriste da “kidaju” bez faula. A ja volim duel i snažnu igru i ni sa čim se do sada u mojoj karijeri ne može porediti ovo iskustvo, priča Osmajić

Bonus video: