Sutjeska se umiješala u borbu za titulu, Miljan Radović spušta loptu: Cilj je i dalje treće mjesto

Sutjeska u subotu (14) u 30. kolu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige gostuje Arsenalu

5804 pregleda 5 komentar(a)
Miljan Radović, Foto: FSCG
Miljan Radović, Foto: FSCG

Dugo su se za titulu u MeridianBet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi borili Budućnost i Dečić, a od prošlog kola pojavio se još jedan kandidat.

Riječ je o ekipi Sutjeske MeridianBet, koja je, u drugom dijelu sezone, u najboljoj formi od svih klubova. Nikšićani su vezali devet mečeva bez poraza i smanjili zaostatak za ekipama Dečića i Budućnosti. Tuzani poslije 29 kola imaju pet bodova više, a aktuelni šampion dva boda više od tima Miljana Radovića.

Priliku da se dodatno približi ovim ekipama, ali i da se učvrsti na trećoj poziciji, koja u nekim kalkulacijama vodi u Evropu, Sutjeska će imati u subotu (14) u Tivtu protiv Arsenala u 30. kolu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige.

"Ne očekujem laku utakmicu. Do kraja sezone nema lakih utakmica, jer se svi za nešto borimo. Arsenal igra dobro u Tivtu, ali mi smo u dobroj formi. U dobrom smo momentu, očekujem da zadržimo taj momenat i da osvojimo sva tri boda", rekao je u najavi meča trener Sutjeske, Miljan Radović.

Radović u Tivtu, zbog kartona, neće moći da računa na Anta Babića i Vojina Pavlovića.

"Imamo dovoljan broj igrača, što se pokazalo u rotacijama. Svi su kvalitetni i zaslužuju da nose dres Sutjeske, što nas raduje. Nadam se da ćemo ovako nastaviti do kraja, pa ćemo da vidimo gdje će da nas dovede", poručio je strateg Sutjeske.

I pored dobrih igara, Radović spušta loptu na zemlju i poručuje da je primarni cilj i dalje treće mjesto. Sutjeska na toj poziciji ima četiri boda više od Mornara i Jezera.

"Ne razmišljamo o tome da smo smanjili bodovni zaostatak u odnosu na Dečić i Budućnost, već da smo povećali naš bodovni saldo. Sve može da se desi, nije jednostavno pričati o tim stvarima. Ima još sedam mečeva, dosta bodova je u opticaju. Mi imamo cilj da se plasiramo na mjesto koje vodi u Evropu. Trudimo se, dajemo sve od sebe i, za sada, to ide dobro", kazao je trener Sutjeske.

Ako se ukaže prilika da podignu pehar, Nikšićani poručuju da će je iskoristiti.

"Sportski je uvijek nadati se. Ali, ako dođemo u situaciju da jedna utakmica o tome odlučuje, onda od toga nećemo odustati. Mi u svaku utakmicu ulazimo maksimalno spremni, koncentrisani, da uzmemo tri boda. Nekad to protivnik dozvoli, nekad ne. Tu smo da probamo da iskoristimo mane protivnika, da naše dobre stvari pokažemo. Koncentrisani smo na naš rad i to je jedino što nas može voditi ka nečem velikom", zaključio je Radović.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: