Jovetić pogodio u goleadi u Pireju: Olimpijakos vodio 3:0, Fener od ponora do velike nade

Crnogorski napadač ponovo strijelac, velikan iz Istanbula na kraju doživio prihvatljiv poraz - 3:2

10830 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ažurirano: 11.04.2024. 23:03h

Stevan Jovetić je čekao 13 i po godina da bude strijelac u evropskim takmičenjima, niz je prekinuo sredinom marta protiv Makabija iz Tel Aviva, a večeras je potvrdio sjajnu golgetersku formu u 2024. godini.

Pogađao je Jovetić u međuvremenu u dresu Olimpijakosa u grčkoj Superligi, kao i u crnogorskoj reprezentaciji, da bi seriju nastavio u okršaju dva velikana u četvrtfinalu Lige konferencije.

Olimpijakos je savladao Fenerbahče na stadionu „Jorgos Karaiskaki” 3:2, ali malo ko je u Pireju zadovoljan nakon konačnog ishoda, jer su „crveno-bijeli” u 57. minutu vodili 3:0.

Konstantinos Furtunis je u 8. minutu donio prednost domaćinu, koju je u 32. udvostručio Jo-Jo.

Jovetić je počeo akciju na četrdesetak metara od gola rivala i nekoliko sekundi kasnije dobio loptu od Furtunisa - nije pogriješio, matirao je Dominika Livakovića iskosa sa lijeve strane.

Imao je Olimpijakos igru i rezultat, tako je u uvodnom dijelu drugog poluvremena bilo 3:0 poslije pogotka Čikinja, a onda je jedan momenat okrenuo utakmicu.

Defanzivac Olimpijakosa Panajotis Recos je bespotrebno skrivio penal, koji je u gol za 3:1 pretvorio Dušan Tadić, pa je Fener počeo da vjeruje da može da izvuče nešto pozitivno, iako mu je prijetila katastrofa...

Fenerbahče je osjetio momenat i u Istanbul se vraća sa samo minus jedan, jer se u 74. upisao i Irfan Džan Kaveči. Osam minuta kasnije je Jovetić napustio teren...

Fiorentina je bila favorit u Češkoj, ali nije bila spremna da rizikuje kako bi tu ulogu opravdala - bilo je 0:0 u duelu sa Viktorijom Plzenj.

Aston Vila je u Birmingemu savladala Lil 2:1 (pogoci Olija Votkinsa i Džona Megina, strijelac za goste bio je Bafode Dijakite), dok je Klub Briž savladao PAOK na svom terenu 1:0.

Jedini gol je postigao Hugo Vetlesen.

Bonus video: