Atalanta držala čas fudbala Liverpulu, Romi pripao italijanski derbi, Bajer demonstrirao silu protiv Vest Hema

„Boginja” slavila 3:0 na „Enfildu” u prvoj utakmici četvrtfinala Lige Evrope, „vučica” osvojila Milano

6998 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Na pomolu je senzacija u Lige Evrope - Atalanta je deklasirala Liverpul na „Enfildu” u prvoj utakmici četvrtfinala.

Djeluje nestvarno, ali „boginja” se pitala sve u gradu Bitlsa, a konačnih 3:0 govore da je veliki favorit da u revanšu za sedam dana u Bergamu osigura plasman u polufinale.

Đanluka Skamaka je u 38. minutu, uz ne baš sjajnu intervenciju golmana „redsa” Kaomina Kelehera, donio prednost Italijanima, a onda je u 60. mnogo bolje šutirao i pogodio za 2:0 na pas Šarla de Ketelarea.

Liverpul je nakon toga krenuo na sve ili ništa, poništen je gol Mohameda Salaha zbog ofsajda, a posljednju riječ je imao tim Đanpjera Gasperinija - konačan rezultat je iz kontranapada desetak minuta prije kraja postavio Mario Pašalić.

Benfika, potencijalni rival Atalante ili Liverpula u polufinalu, ima prednost nakon prve utakmice u Lisabonu protiv Marseja.

Portugalski velikan je pobijedio 2:1, a vodio je 2:0 nakon pogodaka Rafe Silve u 18. i Anhela di Marije u 52. minutu.

Šanse Marseja pred okršaj na Velodromu su porasle kada je mrežu „orlova” zatresao Pjer-Emerik Obamejang i postavio konačan rezultat.

Italijanski derbi u Ligi Evrope je pripao Romi koja je osvojila Grad mode i nastavila da vjeruje u veliki finiš sezone pod vođstvom Danijelea de Rosija.

„Vučica” je bila bolja od Milana 1:0, presudio je gol Đanluke Manćinija (za vikend je bio heroj trijumfa nad Lacijom u Seriji A).

A po planu nastavlja Bajer koji je u igri za trofej na svim frontovima.

Lider Bundeslige je opravdao ulogu favorita protiv Vest Hema - slavio je 2:0 na „Baj areni” i stekao veliku prednost pred revanš u Londonu.

Viđena je dominacija „farmaceuta”, čak 32 šuta naspram jednog „čekićara”, ali do pobjede došli tek u finišu kada su mrežu gostiju tresli Jonas Hofman i Viktor Bonifejs.

Bonus video: