"Kada imate Jovetića u formi, ne možete ga izostaviti"

"Trener Mendilibar je očigledno dobro procijenio njegovo umijeće i navijači Olimpijakosa će vidjeti pravog Jovetića. Uživaće ​​u njegovim igrama i njegovim golovima", kazao je za grčke medije dan prije meča sa Fenerbahčeom bivši selektor Crne Gore Miodrag Radulović

10263 pregleda 28 reakcija 6 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Stevan Jovetić zablistao je na nekoliko posljednjih mečeva Olimpijakosa - zapravo, u sva tri u kojima je bio starter, i to nakon 17 utakmica zaredom koje je počeo na klupi za rezerve.

Sjajni crnogorski napadač igra toliko dobro da se i grčki mediji pitaju - šta je radio prethodni trener?

Dolaskom Hosea Luisa Mendilibara stvari su se, napokon, promijenile u Jovetićevu korist, naročito nakon martovskog termina za reprezentaciju i mečeva sa Bjelorusijom i Sjevernom Makedonijom u kojima je 34-godišnji napadač takođe igrao sjajan fudbal.

Oktada se vratio sa reprezenativnog okupljanja - blista u Olimpijakosu. Blista - jer dobija veću minutažu.

Jovetićevo prisustvo na terenu bilo je ključno u značajnoj pobjedi nad Fenerbahčeom (3:2), iako grčki tim žali za ubjedljivijim trijumfom, jer je vodio 2:0.

Jovetić je dao drugi gol, a sa njim u postavi, kako piše grčki “Sport24”, Mendilibar je iznenadio Turke:

“Pridodao ga je Masurasu, Fortunasu i El Kabiju, a kada je djelovao sa krila, Fener nije imao rješenje - tako je i dao gol”, piše o Jovetiću “Sport 24”.

“Ovo je četvrta utakmica zaredom da crnogorski napadač učestvuje u golu Olimpijakosa, nakon pogotka protiv Makabija iz Tel Aviva i u prethodnoj utakmici u Lamiji. Protiv Arisa nije pogodio mrežu, ali je asistirao”, piše “Novasport.gr”.

Jovetić je protiv Fenera igrao 82 minuta, nakon što je za vikend, protiv Lamije u prvenstvu, prvi put otkada je prošlog ljeta obukao dres Olimpijakosa na terenu proveo svih 90 minuta.

“Odigrali smo jako dobru utakmicu, ali žalimo što smo primili dva gola na kraju. Moramo da budemo skoncentrisani do kraja, igra se 90 minuta, a rivali su jako dobri”, kazao je Jovetić nakon meča, a kratko je prokomentarisao i svoje izdanje:

“Veoma sam srećan što igram u posljednjim utakmicama i želim da nastavim tako”.

Novinar grčkog portala SDNA kontaktirao je dan prije meča sa Fenerbahčeom bivšeg selektora Crne Gore Miodraga Radulovića.

Jedina tema - Stevan Jovetić i njegovo “vasksnuće”.

“Rekao sam za grčke medije i nakon njegovog transfera u Olimpijakos da se radi o vrhunskom igraču, predodređenom za velike utakmice. Drago mi je da Olimpijakos i novi trener počinju da mu veruju i navijači sada mogu da očekuju dobre igre od njega”, istakao je Radulović, sada selektor Libana.

“Njegova mala minutaža u većem dijelu sezone bila je neprijatno iznenađenje za mene. Mendilibar je očigledno dobro procijenio njegovo umijeće i navijači Olimpijakosa će vidjeti pravog Jovetića. Uživaće ​​u njegovim igrama i njegovim golovima!”

Radulovićeve riječi ispunile su se u prvom narednom meču, protiv Fenerbahčea, a Jovetić bi mogao da bude ključan i u revanšu, već u četvrtak - na Bosforu će biti vatreno.

“Kada Mendilibar ima Jovetića koji je u formi, jednostavno ne može da ga izostavi iz prve postave”, poentira grčki “Sport24”.

Tim iz Pireja “slobodan” je ovog vikenda u grčkom prvenstvu, da bi se što bolje pripremio za revanš sa Fenerbahčeom, a 21. aprila čeka ga derbi - duel sa liderom PAOK-om. Olimpijakos se vratio u borbu za sam vrh, jer iako je 4. na tabeli, za vodećim kasni samo četiri boda.

Bonus video: