Budućnost u potjeri za liderom

Podgoričani nisu uspjeli da “uhvate” Tuzane u međusobnom duelu, iako su igrali dobar fudbal, sada im preostaje da pobjeđuju i čekaju kiks rivala. Danas, u 30. kolu, Dečić Admiralbet gostuje Petrovcu, Budućnost čeka posljednjeplasirani Rudar (18 h)

5650 pregleda 2 komentar(a)
Bodin Tomašević (Budućnost) i Petar Sekulović (Budućnost) na prethodnom meču sa Rudarom pod Goricom, Foto: FSCG
Bodin Tomašević (Budućnost) i Petar Sekulović (Budućnost) na prethodnom meču sa Rudarom pod Goricom, Foto: FSCG

Sedam kola prije kraja i sprint za titulu u Meridianbet 1. Crnogorskoj fudbalskoj ligi. U subotu i nedjelju igraju se mečevi 30. runde: još jedan vikend koji bi mogao da bude ključan.

Četiri utakmice na programu su danas, kada na teren izlaze igrači dva vodeća tima.

Dečić AdmiralBet je u derbiju protiv Budućnosti, iako je veći dio meča bio inferioran, uspio da sačuva plus tri na vrhu i bolji međusobni skor (1:1), a večeras ga čeka jedno od težih gostovanja do kraja - protiv Petrovca na stadionu “Mitar-Mićo Goliš” (18 h).

Ovo je već peti susret dva tima ove sezone, jer su se sastali i u Kupu, Dečić je pobijedio dva puta, Petrovac jednom, uz jedan neriješen rezultat.

U isto vrijeme (18 h) Budućnosti bi, barem na papiru, trebalo da ima lakši zadatak protiv posljednjeplasiranog Rudara.

Izabranici Ivana Brnovića značajno su podigli nivo igre, ako je parametar prošla utakmica sa Dečićem, a protiv Pljevljaka će pokušati da ponove takvo izdanje - naravno, i da pobijede.

Budućnost želi da se revanšira Rudaru za težak poraz u prethodnom međusobnom duelu u Pljevljima, početkom proljeća (3:0), ali i da napravi dobru uvertiru za dvomeč sa istim protivnikom u polufinalu Kupa.

“Nismo imali puno vremena za oporavak i neke korekcije nakon utakmice sa Dečićem, ali ne želimo izgovore, već tri boda. Znamo da neće biti lako, jer u našoj ligi nema lakog protivnika, ali ako u utakmicu uđemo sa voljnim momentom kakav je bio protiv Dečića i budemo konkretniji u završnici - mislim da pobjeda neće doći u pitanje”, rekao je vezista Budućnosti Petar Sekulović.

Budućnost je propustila dobru priliku da se potpuno vrati u trku za titulu - ovako, i dalje se pita rival...

“Osjećanja poslije Dečića su pomiješana - postoji zadovoljstvo zbog možda i najbolje partije u sezoni, ali ostaje žal zbog rezultata koji je trebao da bude drugačiji. Mislim da su pristup, želja i igra iz meča sa Dečićem model kako bi trebali da igramo u nastavku”.

Ništa još nije izgubljeno za “plave”, koji su u igri za trofej na oba fronta.

“Turbulentan period je iza nas, a sami sebe smo doveli u situaciju da ne zavisimo samo od sebe. To je činjenica. Isto tako, svjesni smo našeg kvaliteta i vidio sam protiv Dečića nešto što nam je možda nedostajalo u prethodnom periodu i imam vjeru da će se uz sve to poklopiti rezultati. Daćemo sve od sebe i iskreno vjerujemo u duplu krunu”, zaključio je Sekulović.

U subotu se još sastaju Jedinstvo Franca - Jezero (17 h) i Mornar - Mladost Lob.bet (19 h).

Trećeplasirana Sutjeska u nedjelju (14 h) gostuje Arsenalu u Tivtu.

Brnović iznenada napustio Petrovac

Nakon skoro pola godine na klupi Nenad Brnović je napustio Petrovac.

Kako je objavio crnogorski prvoligaš, došlo je do sporazumnog raskida ugovora sa bivšim trenerom Sutjeske.

Brnović je Petrovčane preuzeo pretposljednjeg dana oktobra prošle godine, a ostavlja ih na šestom mjestu na tabeli Meridianbet 1. CFL sa 35 bodova, 10 više od Jedinstva i Mladost koji su u zoni baraža za opstanak.

“Cilj je ispunjen, Petrovac ne brine za opstanak. Dugujem zahvalnost čelnicima kluba i svim zaposlenima na korektonoj saradnju. Igračima i novom treneru želim puno sreće u nastavku prvenstva”, rekao je Brnović za klupski sajt.

Petrovac navodi da je sa Brnovićem imao jasan dogovor da u slučaju bolje ponude može da ide.

“FK Petrovac se zahvaljuje Brnoviću na izuzetnoj posvećenosti i predanom radu i želi mu puno sreće u nastavku karijere”, objavio je klub i dodao da će u narednim danima imenovati novog šefa stručnog štaba.

Parovi 30. kola

Subota

JEDINSTVO - JEZERO (17 h)

Sudija: Nikola Cvijović (Budva)

PETROVAC - DEČIĆ (18)

Sudija: Miloš Bešović (Podgorica)

BUDUĆNOST - RUDAR (18)

Sudija: Dalibor Vujisić (Podgorica)

MORNAR - MLADOST DG (19)

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

Nedjelja

ARSENAL - SUTJESKA (14 h)

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

Standings provided by Sofascore

Bonus video: