Pobjeda šampiona i kiks lidera: Budućnost se izjednačila sa Dečićem

Podgoričani poslije preokreta bolji od Rudara, Tuzani izgubili u Petrovcu, petarda Mornara, trijumf Jedinstva

52147 pregleda 35 reakcija 35 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 13.04.2024. 21:27h

Šest kola prije kraja borba za titulu kao da tek počinje - Budućnost je pobijedila, Dečić AdmiralBet izgubio, pa veliki rivali dijele prvo mjesto na tabeli sa po 54 boda.

Aktuelni šampion je poslije preokreta savladao Rudar pod Goricom (3:1) i revanširao mu se za poraz od prije mjesec i po kada je u Pljevljima bilo 3:0 za posljednjeplasirani tim na tabeli.

Rudar je odigrao odlično prvo poluvrijeme u glavnom gradu, vodio je već od 13. minuta i majstorskog gola Andrije Bulatovića koji je iskosa sa lijeve strane poslao loptu u dalji ugao golmana Đorđija Pavličića. Prednost kao da je dala krila gostima, koji su u prvom poluvremenu imali još jednu veliku šansu preko Dušana Živkovića u 21. minutu.

U 42. je isti igrač još jednom zaprijetio prije nego je Budućnost izjednačila. Taj momenat, kada je Ivan Bojović efektno pogodio mrežu poslije loše reakcije odbrane Rudara i asistencije Petra Grbića, kao da je usmjerio drugo poluvrijeme.

Budućnost je došla na svoje u 59. minutu kada je preokret donio rezervista Stefano Almeida, a da će prvak osvojiti tri boda postalo je jasno u 79. kada je Simo Popović - koji je u prvom poluvremenu zamijenio povrijeđenog strijelca jedinog gola za Rudar - nespretno matirao svog golmana Milisava Vuksanovića.

AUTOGOL DREŠAJA, ISKLJUČENJE BOŽOVIĆA

Tim Ivana Brnovića je dočekao odlične vijesti iz Petrovca, gdje je Dečić posustao - izgubio je 2:1. To je prvi neuspjeh Tuzana nakon šest mečeva (imali su u tom nizu po tri trijumfa i remija).

Autogol Džonatana Drešaja glavom u 13. minutu najavio loše poslijepodne na moru za Dečić, a Luka Malešević je u 60. rutinskom realizacijom nakon prekida sa samo pet metara pogodio praznu mrežu i stvorio velike probleme timu Milorada Pekovića.

Dečić je, ipak, reagovao, smanjio petnaestak minuta prije kraja preko Anela Asovića i jurio izjednačenje, ali je morao da se pomiri sa šestim porazom u sezoni. Uz to je ostao i bez Draška Božovića koji je u 93. dobio drugi žuti karton zbog prigovora.

KONAČNO POBJEDA JEDINSTVA, UBJEDLJIVI MORNAR

Seriju od osam utakmica bez pobjede u 1. CFL Jedinstvo Franca je prekinulo u duelu sa Jezerom. U Bijelom Polju je bilo 2:0 za domaćina, koji je tako slavio prvi put još od 24. februara - i tada je savladao tim iz Plava (3:0 u Beranama).

Momčilo Dulović je u 43. minutu nakon kornera preciznim udarcem glavom donio prednost Bjelopoljcima, a sve dileme oko pobjednika je otklonio Sead Dacić u četvrtom minutu sudijske nadoknade.

Jezero je tada krenulo na sve ili ništa, a Jedinstvo u kontranapadu dočekalo šansu - Dacić je sa ivice kaznenog prostora pogodio dalji ugao i postavio konačan rezultat.

A Mornar je iskoristio poraz Jezera i učvrstio se na četvrtoj poziciji - Barani su bili ubjedljivi protiv Mladosti Lob.bet, slavili su čak 5:1. Gosti su na "Topolici" prvi poveli, preko Alekse Maraša, a onda je viđena dominacija Mornara koji je stigao do prednosti od 2:1 već do poluvremena.

Balša Vukotić je bio dvostruki strijelac, a pogađali su i Milan Vušurović, Kris Marlon Ondong-Emba i Andrija Kolundžić.

Mornar uz utakmicu više ima bod manje od Sutjeske Meridianbet koja u nedjelju od 14 sati gostuje Arsenalu.

REZULTATI:

PETROVAC - DEČIĆ ADMIRALBET 2:1

Džonatan Drešaj (autogol) 13, Luka Malešević 60 - Anel Asović 77.

Draško Božović (Dečić) dobio je crveni karton.

BUDUĆNOST - RUDAR 3:1

Ivan Bojović 45+3, Stefano Almeida 59, Simo Popović (autogol) 78 - Andrija Bulatović 13.

MORNAR - MLADOST LOB.BET 5:1

Balša Vukotić 32, 59, Milan Vušurović 35, Ondong-Emba 47, Andrija Kolundžić 65 - Aleksa Maraš 27.

JEDINSTVO FRANCA - JEZERO 2:0

Momčilo Dulović 43, Sead Dacić 90+4.

NEDJELJA

Arsenal - Sutjeska Meridianbet 14.00

Standings provided by Sofascore

Bonus video: