Transferi uživo: Nejmar od sjutra na treningu Barselone, Čelsi blizu Kandreve

Pratite ljetnji prelazni rok na portalu "Vijesti"
105 pregleda 0 komentar(a)
Nejmar, Foto: Reuters
Nejmar, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.08.2017. 21:05h

22.50 - Lućano Spaleti je dao dozvolu Antoniju Kandrevi da ide u Čelsi, javljaju italijanski mediji.

Očekuje se da će trener Intera "popustiti" i u slučaju Ivana Perišića.

20.50 - Nejmar se vraća u Barselonu!

Pitanje je, međutim, koliko će ostati, jer su pregovori sa Pari Sen Žermenom u punom jeku.

Kako god, za navijače katalonskog kluba je važna informacija da će se Brazilac pridružiti saigračima na treningu, pošto će iz Kine, gdje je juče boravio zbog markentiških aktivnosti, preko Dubaija, sletjeti u Barselonu.

Kakvo će ga dočekati raspoloženja u Španiji, među navijačima Barse, to je već druga stvar. Tek, "sapunica" će trajati još...

20.46 - Rijad Marez, vezista Lestera, koji je "jednom nogom" već u Romi, nalazi se u prvoj postavi "lisica" za prijateljski meč protiv Bartona, koji se igra večeras.

19.42 - Aleksis Sančes sletio je danas u London i sa zakašnjenjem od nekoliko dana se priključio saigračima i stavio na raspolaganje treneru Arsenu Vengeru.

Kašnjenje na pripreme "tobdžija" podgrijalo je glasine da će fudbaler, za kojeg se interesuju Pari Sen Žermen i Mančester siti, ovog ljeta produžiti saradnju.

Engleskim medijima bilo je sumnjivo i to što je iz Čilea u London stigao - preko Pariza.

"Skaj sports" saznaje, međutim, da je u pitanju normalna ruta, kada neko iz Santijaga leti u Evropu.

Venger je prije nekoliko dana rekao da Čileanac nije na prodaju, ali prelazni rok nije ni blizu završetka. "Kuvaće" se do 31. avgusta.

18.25 - Nakon što je prije dva dana kazao da sve ide u dobrom smjeru, gazda Pari sen Žermena Naser Al Kelaifi danas nije želio da komentariše mogućnost dovođenja Nejmara iz Barselone.

"Operacija" je, međutim, u toku.

"Nejmar je danas igrač Barselone, a vidjećemo šta će biti u budućnosti. On je superstar, ali više od ovoga ne bih da govorim", rekao je Al Kelaifi.

Navijači Barselone, inače, gube strpljenje, pa su se u okolini "Nou kampa" pojavili plakati na kojima piše:

"Traži se izdajnik. Plaćenici napolje, Barselona je samo za one koji vole ovaj dres".

18.15 - Roma je pokušala da dovede Lukasa Vaskesa iz Reala.

Sportski direktor Monći ponudio je 30 miliona eura, a iz Madrida poručili:

"Nije na prodaju".

18:10 - Reprezentativac Gane Emanuel Badu napustio je Udineze i prešao u Bursu.

18.00 - Karlos Baka, Gabrijel Paleta i Hose Sosa nisu u planovima trenera Milana Vinćenca Montele za narednu sezonu.

Njih trojica nisu trenirali danas, čeka se samo da se objelodani gdje će nastaviti karijere.

17.45 - Nakon Matijasa Vesina, Inter je obezbijedio još jedno pojačanje ove sedmice - mediji javljaju da je dogovoren transfer lijevog beka Dalberta.

Inter će za Brazilca platiti Nici 20 miliona eura, te 20 odsto od eventualne naredne prodaje.

17.40 - Nakon produženog odmora, Aleksis Sančes je počeo da trenira sa saigračima iz Arsenala.

Da li će ostati, to je drugo pitanje.

16.50.- Mančester junajted se ne zaustavlja - sljedeća meta Žozea Murinja je fudbaler Anderlehta Leander Dendoker. Portugalac ga je dobro zapamtio jer je proljetos zatresao mrežu "đavola" u susretu Lige Evrope.

16.36- Vladimir Jovović novi je fudbaler Jabloneca. Češki klub je na svom zvaničnom sajtu potvrdio dolazak crnogorskog reprezentativca, koji je juče raskinuo ugovor sa Crvenom zvezdom. Nekadašnji fudbaler Sutjeske dogovorio je jednogodišnju saradnju uz mogućnost da ugovor bude produžen za još 12 mjeseci.

16.29.- Bešiktaš je na pragu dovođenja Alvara Negreda. U klubu iz Istanbula vjeruju da bi iskusni Španac mogao da pojača napad pred sljedeću sezonu.

16.08. - Aleksis Sančez priključio se danas treninzima Arsenala pred start nove sezone. Čileanac je bio nasmijan, a šta zapravo misli trebalo bi da kaže sjutra, kada je zakazan sastanak sa Arsenom Vengerom.

15.47. - "Andrea Beloti će ostati u Torinu, pa nema potrebe da zovemo Duvana Zapatu ili bilo kog drugog napadača", poručio je predsjednik "bikova" Urbano Kairo.

15.31.- Lester je na pragu najvećeg pojačanja ovog ljeta - Keleči Ihenačo preseli će se u redove "lisica" iz Mančester sitija za 25 miliona funti.

15.13.- Gabrijel Paleta sigurno sljedeće sezone neće biti u prvom planu kod Vinćenca Montele u Milanu nakon dolaska Bonućija i Musaća, uz starosjedioca Romanjolija. Iskusnog defanzivca žele Torino i Fenerbahče.

14.55 - Džonatan Bjabjani će sljedeću sezonu provesti u Sparti kao pozajmljeni igrač Intera. Međutim, trener Andrea Stramaćoni neće moći da računa na njega u četvrtak u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope sa Crvenom zvezdom u kojem će tim iz Praga juriti poraz 2:0 iz Beograda.

14.37. - Fudbalska groznica ponovo vlada među navijačima Milana. Klupska televizija "rosonera" prenosi da je za dan prodato 60 hiljada ulaznica za revanš meč treće runde kvalifikacija za Ligu Evrope protiv rumunske Krajove koja je na programu u četvrtak na "San Siru".

14.15. - Daglas Kosta je silno motivisan stigao u Juventus iz Bajerna. Brazilski reprezentativac vjeruje da će sa "starom damom" osvajati trofeje.

"Želim uspjehe u dresu Juventusa. Ovaj klub je u tri godine dva puta igrao u finalu Lige šampiona. Sposobni smo da uradimo velike stvari", rekao je Kosta.

13.53. - Valensija pokušava da pojača odbranu pred novu sezonu. Pik uprave "slijepih miševa" je Žejson Muriljo iz Intera. "Neroazuri" su spremni da ga puste na "Mestaju" za 15 miliona eura.

13.37. - Hesus Navas je od danas i zvanično igrač Sevilje. Krilni fudbaler vratio se u Andaluziju poslije četiri godine u Mančester sitiju. Potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Seviljom.

13.15. - Fernandinjo bi iz Mančester sitija mogao da se preseli u Galatasaraj. Brazilac je od 2014., kada je iz Porta stigao u redove "građana" dao četiri gola u 101 nastupu.

12.56.- Nemanja Matić prvi put je danas trenirao sa novim saigračima iz Mančester junajteda. Srpski reprezentativac od juče je i zvanično član "đavola".

12.35.- Holger Badštuber će od sljedeće sezone igrati za Štutgart. Nekada veliki talenat Bajerna imao je mnogo problema sa povredama i sada se nalazi na novom početku.

12.16. - Ešli Kol se vraća na Ostrvo. Sljedeća stanica doskorašnjeg fudbalera L.A. Galaksija mogao bi da bude Birmingem.

11.57 - Blažo Igumanović novi je fudbaler Budućnosti. Bivši reprezentativac želi titulu u dresu podgoričkog kluba.

"Došao sam da osvojim titulu sa klubom iz svog grada, poznajem saigrače i neće mi biti problem da se uklopim", rekao je Igumanović. Opširnije

11.30 - Havi Garsija, nekadašnji igrač Mančester sitija, mogao bi da se vrati u Španiju iz Zenita.

Betis je u ozbiljnim pregovorima sa njim i klubom iz Sankt Peterburga.

11.00 - Brazilac Leonardo napušta Partizan i ide u Mec.

"Sportski žurnal" javlja da će "crno-bijeli" dobiti čak 4,2 miliona eura za obeštećenje.

10.50 - Ukoliko se ne dogodi nešto nepredviđeno, Sevilja će danas predstaviti dva pojačanja - Hesusa Navasa i Simona Kjera.

Navas dolazi (vraća se) iz Mančester sitija, Kjer stiže iz Fenerbahčea.

10.15 - Atletiko Madrid ne može da dovodi igrače do januara, zbog kazne Fife, ali se za prve dane naredne godine najavljuje dolazak Dijega Koste.

"Ima još do januara. Vidjećemo, Dijego je igrač Čelsija", kazao je Dijego Simeone.

Španski mediji su ove riječi protumačili kao otvoren poziv i najavu transfera.

9.50 - Duže od "sage Nejmar" traje priča o transferu Ivana Perišića u Mančester junajted.

Interesovanje Žozea Murinja datira još od marta, ali Inter je odredio cijenu koju "đavoli" ne žele da plate.

Kako javlja "Tutosport", Perišićev agent Falji Ramadani razgovara sa čelnicima Intera, ali na dva fronta - ili da smanje obeštećenje, ili da njegovom klijentu povećaju platu na četiri miliona eura.

Do tada, Junajted je već potrošio skoro 165 miliona eura na pojačanja.

9.10 - Mladi turski napadač Emre Mor mogao bi karijeru da nastavi u Fiorentini.

Kako javlja "Korijere delo sport", klub iz Firence je blizu dogovora sa Borusijom Dortmund.

9.05 - Italijanski mediji javljaju da je i Milan u trci za Keitom Baldeom, napadačem Lacija.

Njega odavno traže Inter i Juventus, a "rosoneri", navodno, mogu da ispune zahtjeve rimskog kluba i plate 30 miliona eura.

9.00 - I ovaj dan počinje pričom o Nejmaru.

"L'ekip" javlja da Brazilac neće danas biti u Dohi na medicinskim pregledima, kako su juče javili pojedini svjetski mediji, već da je potpis ugovora sa Pari sen Žermenom zakazan za naredni ponedjeljak.

Bonus video: