Lajpcig i Dortmund u "mrtvoj" trci za Ligu šampiona, Bajern i Štutagart za drugo mjesto

Lajpcig ostao ispred Borusije Dortmund zbog bolje gol razlike nakon 29. kola Bundeslige - Gvinejac Girasi bolji od Maria Gomesa

6475 pregleda 0 komentar(a)
Gol i asistencija za Danija Olma protiv "vukova", Foto: REUTERS
Gol i asistencija za Danija Olma protiv "vukova", Foto: REUTERS
Ažurirano: 13.04.2024. 21:01h

Bajern je pobjedom nad Kelnom - 2:0, napravio korak naprijed u borbi za drugu poziciju. Bavarci su bili bez trenera, jer je Tomas Tuhel dobio žuti karton u prethodnom kolu Bundeslige.

Meč su riješili Rafael Gereiro golom u 65. minutu i Tomas Miler pogotkom u nadoknadi.

Ali slavio je i Štutgart, 3:0 protiv Ajntahta i zbog slabije gol razliek je treći. Ali su "švabe" napravile krucijalan korak ka Ligi šampiona.

Nezaobilazni Serhiu Girasi (11. minut) i Deniz Undav (17) su donijeli veliku prednost. U 37. Undav je asistirao Levelingu za konačnih 3:0.

Girasi je oborio klupski rekord Štutgarta, Maria Gomesa, Gvinejac je postigao 25 golova a španski napadač je u sezoni 2008/2009. stao na cifri od 24.

Lajpcig je sa 3:0 slavio protiv Volfsburga i ostaće na četvrtoj poziciji nakon 29. kola, dok je duel dvije Borusije pripao trofejnijoj - Dortmund je slavio u Menhenglabahu sa 2:1.

Dortmund je golovima Zabicera u 22, i sa penala u 28. minutu vodio sa 2:0.

Veber je do poluvremena prepolovio prednost a gosti su strahovali do kraja, jer je Adejemi isključen u 55. minutu.

Četvrtom utakmicom bez poreza, a trećom pobjedom - danas preokretom kući sa Hofenhajmom - 4:1, Majnc se smjestio na poziciju baraža.

Iznad je za bod ostao Bohum, koji je u finišu došao do boda sa Hajdenhajmom - 1:1. Gol za izjednačenje dao je Kevin Šloterbek u 90. minutu a isti igrač je pogodio svoju mrežu u 81. minutu.

Пласман обезедио Sofascore

Bonus video: