Kiks Sutjeske, Arsenal prekinuo niz Nikšićana

Ekipa Miljana Radovića izgubila u Tivtu od Arsenala - 1:0

15922 pregleda 52 reakcija 26 komentar(a)
Slavlje fudbalera Arsenala, Foto: FSCG
Slavlje fudbalera Arsenala, Foto: FSCG

Kada se očekivalo da se fudbaleri Sutjeske dodatno približe Dečiću i Budućnosti i borbu za titulu učine još neizvjesnijom, desio se kiks - Nikšićani su danas u Tivtu, u 30. kolu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige, izgubili od Arsenala (1:0).

Sutjeska je prekinula niz od devet mečeva bez poraza, a nakon današnjeg meča ima pet bodova manje od Dečića i Budućnosti, a samo bod više od četvrtoplasiranog Mornara. Ovo je bio prvi poraz Nikšićana pod vođstvom Miljana Radovića.

Ekipa Mljana Radovića ni u četvrtom meču ove sezone nije uspjela da savlada Arsenal (tri remija i poraz). A mogla je Sutjeska do vođstva već u petom minutu kada je, nakon kornera, Striković sa oko deset metara šutirao pored gola.

Nije više bilo ozbiljnijih prilika u prvom dijelu, a onda je u drugom poluvremenu postignut jedini pogodak. Ćetković je u 59. minutu krenuo ka golu Sutjeske, pronašao na lijevoj strani bivšeg igrača Nikšićana, Tučevića, koji je šutirao, a Giljen odbranio, da bi odbijenu loptu u mrežu sproveo Araja.

Upravo je Araja nakon toga imao još jednu odličnu priliku, kada je izašao sam ispred Giljena, ali je kapiten Nikšićana sjajno reagovao, kao i kod pokušaja Tučevića sa distance, odnosno Maraša u sudijskoj nadoknadi.

Na drugoj strani gosti su zaprijetili preko Vukovića, koji je šutirao glavom preko gola nakon centaršuta Bulatovića, a onda su ovi akteri kreirali još jednu šansu, ali mladi reprezentativac nije uspio dobro da zahvati loptu.

Do kraja meča je Sutjeska ostala sa igračem manje, jer je upravo Vuković, nakon jednog neopreznog starta isključen.

Sutjeska u narednom kolu dočekuje Jedinstvo, a Arsenal je domaćin Mornaru.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: