Liverpulova sezona gubi smisao: I Kristal Palas savladao „redse”, titula sve dalje od „Enfilda”

Tim Jirgena Klopa sada kasni u borbi za titulu

11281 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Liverpulova sezona se pretvorila u košmar u samo sedam dana - od lidera i favorita za titulu u Premijer ligi je tim Jirgena Klopa došao u situaciju da se ne pita puno u borbi sa Mančester sitijem i Arsenalom.

Remi na „Old trafordu” protiv Mančester junajteda u prošlom kolu kao da je bio najava onoga što će se desiti sedam dana kasnije - „redsi” su na svom „Enfildu” poraženi od Kristal Palasa 1:0 u meču u kojem su promašili, ali i preživjeli, veliki broj šansi.

Kada se ovim rezultatima doda i debakl od Atalante u prvom meču četvrtfinala Lige Evrope (0:3 u gradu Bitlsa), jasno je da je velikan podbacio u periodu sezone kada to nije smjelo da mu se dogodi.

Liverpulu je presudio gol Eberečija Ezea već u 14. minutu, a domaćin je potom imao sreće i da ne bude plus dva za rivala iz Londona.

Endi Robertson je spriječioi siguran gol za 0:2, a onda je počeo da promašuje Liverpul - do pogotka nisu mogli Diogo Žota, pa Kurtis Džons, Mohamed Salah... Bio je to jedan od onih duela kada je mreža rivala začarana.

Liverpul uz meč više ima dva boda manje od Mančester sitija, a Arsenal danas (dočekuje Aston Vilu od 17.30) ima šansu da se vratina vrh - u slučaju trijumfa bi imao bod prednosti u odnosu na tim Pepa Gvardiole.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: