Leverkuzen gori, Bajer je šampion Njemačke, prvi put u istoriji

Zvanično je - tim Ćavija Alonsa osvojio Salataru, nakon pobjede nad Verderom 5:0, jer pet kola prije kraja ima 16 bodova više od Bajerna

18542 pregleda 394 reakcija 6 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Trener Bajerna Tomas Tuhel čestitao je Bajeru titulu još prije 14 dana, a od danas je to teoretski, zvanično, matematički - "farmaceuti" su šampioni Njemačke, prvi put u istoriji kluba.

Uradili su to sa stilom, na nejverovatan, nezabilježen način, pet kola prije kraja, jer imaju 16 bodova više od bavarskog giganta, koji je prekinuo niz od 11 uzastopnih Salatara.

Pivo se danas toči u Leverkuzenu, fudbaleri Verdera poslužili su samo kao dekor u danu velikog slavlja - 5:0 za tim Ćabija Alonsa, još jedna demonstracija moći, lepršavog i napadačkog fudbala.

Bajer Leverkuzen
foto: Sofascore

Kakav je to učinak - 29 utakmica, 25 pobjeda, samo četiri remija, nula poraza, 74 postignuta, 19 primljenih golova.

Ono što 2002. godine nije uradila čuvena generacija Mihaela Balaka, Ulfa Kirstena, Ze Roeberta, Olivera Nojvila... koja je konkurisala za sve tri krune (igrala i finale Lige šampiona), a na kraju ostala praznih ruku na svim frontovima, uspjelo je Florijanu Vircu, Viktoru Bonifejsu, Aleksu Grimaldu, Granitu Džaki, Jonasu Hofmanu, Džeremiju Frimpongu, Patriku Šiku i ostalim momcima...

Bajer Leverkuzen
foto: Sofascore

Sezona nije gotova, Bajer još nema poraz, potukavši sve njemačke rekorde, a čeka ga finale Kupa Njemačke, protiv drugoligaša Kajzerslauterna, kao i završnica Lige Evrope.

Istorijska sezona može da postane - još bolja.

Navijači, kao navijači, barem danas - ne mare za sjutra. Uletjeli su u teren da proslave prvu titulu ikada. Scene za sva vremena fudbala u Leverkuzenu.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: