Kakvo kolo za Siti: Izgubili Arsenal i Liverpul - šampion sam na prvom mjestu

Aston Vila šokirala „tobdžije”

11629 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Da je Pep Gvardiola lično „crtao” rezultate 32. kola Premijer lige teško da bi mogao da ispiše bolji scenario za Mančester siti.

Šampion je u subotu rutinski savladao Luton (5:1), a pravi pokloni su stigli danas - prvo je izgubio Liverpul, a onda i Arsenal kojeg je na „Emirejtsu” šokirala Aston Vila.

„Lavovi” su u sjevernom Londonu slavili 2:0, pa „građani” šest kola prije kraja imaju situaciju pod kontrolom - prvi su na tabeli sa dva boda više od Arsenala i Liverpula.

Ne tako davno Siti je bio treći na tabeli, znao je da mora da čeka kikseve konkurenata ako želi da odbrani pehar.

Ali, Siti je najbolji zato što je pravi kada je pod pritiskom, Liverpul i Arsenal su daleko od te rutine, zato su sada oni ti koji moraju da vjeruju da Siti može da uprska...

Arsenal je dominirao u prvih 45 minuta protiv tima Unaija Emerija, imao nekoliko velikih šansi, a onda mu je rival uzvratio kada je Oli Votkins uzdrmao stativu.

U nastavku je bilo sve obrnuto - Aston Vila je dominirala i povela u 84. minutu kada je lošu reakciju odbrane domaćina iskoristio Lion Bejli.

Već u 87. je sve riješeno pogotkom jednog od najboljih engleskih napadača - tačku na trijumf majstorijom je stavio Votkins.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: