Dani odluke za Stefana Piolija

"Mora da prođe u polufinale Lige Evrope kako bi sačuvao šanse da ostane na klupi", navode italijanski mediji

6241 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Stefano Pioli je trener koji je podigao Milan kada je to malo ko očekivao, uz sada već bivšeg direktora Paola Maldinija je definitivno najzaslužniji za uspon "rosonera" i Skudeto osvojen prije dvije godine.

Sve to je nešto što iskusnom treneru ne može da se oduzme, ali došao je momenat da mu ozbiljno "visi" budućnost u Gradu mode.

Pioli je odlaskom Maldinija i Frederika Masare ostao maltene bez zaštite u sportskom sektoru, nova vlasnička struktura koju savjetuje Zlatan Ibrahimović ima drugačije planove, pa se čini da je došlo vrijeme da se u Milanelu promijeni i trener.

I sve staje u 90 ili 120 minuta koje Milan čekaju u četvrtak veče protiv Rome u revanšu četvrtfinala Lige Evrope, tvrde italijanski mediji. Navode da će Pioli sigurno na kraju sezone napustiti klub u slučaju eliminacije od "vučice" koja brani pobjedu iz prve utakmice (1:0) kada je junak bio Đanluka Manćini.

Nakon Rome, koja je ključna, Piolija čeka gradski derbi s Interom u ponedjeljak u kojem bi "crno-plavi" pobjedom mogli da osiguraju Skudeto.

"Pioli mora da prođe u polufinale Lige Evrope kako bi sačuvao šanse da ostane na klupi. Derbi s Interom bi u tom slučaju imao samo relativnu važnost, sem ako ne dođe do teškog poraza", navodi "Medijaset".

Kako je jasno da Pioliju posao nije siguran, pojavljuju se i imena potencijalnih nasljednika. U igri je Antonio Konte, ali mediji sa Apenina sedmicama unazad navode da je bivši trener Juventusa i Intera želja Ibrahimovića (pisali su da "samo Ibra želi Kontea u Milanelu").

Kao kandidati se pominju i Đulen Lopetegi i Marselo Galjardo, ali i Tijago Mota, koji ima fenomenalnu sezonu sa Bolonjom. On je, međutim, i na radaru Juventusa koji bi trebalo da se na ljeto odrekne Masimilijana Alegrija.

Bonus video: