Omladinci slavili na Malti, kadetska fubalska selekcija izgubila na Kipru

Izabranici Gorana Periđića otvorili pobjedom, a Radovana Kavaje porazom u prve od dvije prijateljske utakmice na Malti i Kipru

5890 pregleda 3 komentar(a)
Omladinci dominirali u drugom poluvremenu, Foto: FSCG
Omladinci dominirali u drugom poluvremenu, Foto: FSCG

Omladinska reprezentacija Crne Gore (U 19 )savladala je Maltu u prvoj od dvije prijateljske utakmice.

Izabranici Gorana Perišića upisali su sinoć trijumf rezultatom 3:1, uprkos početnom vođstvu domaćina. Nikolas Ajus doveo je Maltu u vođstvo u 25. minutu, da bi Filip Perović poravnao u 53.

Finiš meča obilježio je Andrej Camaj, koji je mrežu Malte zatresao u 77, pa u 89. minutu.

- Iako je planirano da ovaj dvomeč igramo sa velikim brojem novih igrača, nedopustivo je da odigramo toliko loše, bezidejno i bez agresije kao današnje prvo poluvrijeme. U drugom poluvremenu, poslije dvije promjene smo odigrali onako kako želimo da igramo. I sa kombinovanim sastavom postigli smo tri lijepa gola, mogli još toliko i popravili utisak iz prvog dijela meča. Ostaje nam da se što kvalitetnije oporavimo i da u drugoj utakmici ponovimo izdanje iz drugog poluvremena i da, naravno, šansu dobiju svi pozvani igrači kako bismo vidjeli na koga od njih možemo da računamo u narednom periodu, kazao je selektor Perišić.

Isti rivali drugi prijateljski duel odigraće u četvrtak, sa početkom u 19 časova.

A kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je od Kipra sinoć u prijateljskoj utakmici - 2:1.

"Sokoli" su vodili, ali je domaćin preokrenuo i slavio pobjedu rezultatom 2:1.

- Odigrali smo veoma tvrdu utakmicu, sa dosta jakih duela i kontakta. Mislim i da naši igrači nijesu navikli na ovaj način igre, a svakako su ovdje doputovali nakon velikog broja utakmica u posljednje vrijeme. Uz to, nijesmo iskoristili nekoliko situacija, kada nam je u završnici nedostajao tačan pas dođemo do konkretnog učinka. Ipak, nadam se da ćemo uspjeti da se oporavimo i osvježimo za drugu utakmicu, kazao je selektor Radovan Kavaja.

Naša selekcija stvorila je prvu šansu, u 15. minutu Marko Glendža je centrirao, a Andrija Vukoje glavom poslao loptu pored gola. Ipak, minut kasnije, Crna Gora je došla u vođstvo. Ovog puta Mark Đokaj je uputio centaršut, a Darvin Đukić zatresao mrežu rivala.

Izjednačenje je stiglo ubrzo, u 18. minutu Elijas Georgiju je iskoristio priliku koja mu se ukazala.

U nastavku je Matija Jovanović bio u prilici, prije neto što je u 57. minutu Andreas Mavrudis savladao Edina Lekića.

Do kraja meča "sokoli" su zaprijetili preko Andrije Anđelića, koji je glavom šutirao pored stative poslije dobre lopte Viktora Bubanje.

Drugi prijateljski duel Kipar i Crna Gora odigraće u četvrtak, sa početkom u 14 časova po našem vremenu.

Bonus video: