Savićević saglasan sa kolegama iz jugoistočne Evrope o maksimalnoj podršci radu predsjednika Uefa, Čeferina

Članice Uefe iz jugoistočne Evrope dale su u Tirani podršku načinu na koji predsjednik evropske Kuće fudbala rukovodi najpopularnijim sportom na Starom kontinentu

6580 pregleda 9 komentar(a)
Savićeviću počasno mjesto pored potpredsjednika Uefe u Tirani, Foto: fshf.org
Savićeviću počasno mjesto pored potpredsjednika Uefe u Tirani, Foto: fshf.org

Članice Uefe iz jugoistočne Evrope dale sue u Tirani podršku načinu na koji predsjednik evropske Kuće fudbala rukovodi najpopularnijim sportom na Starom kontinentu.

Domaćin sastanku 11 predsjednika nacionalnih fudbalskih saveza - Crnu Goru predstavljali su predsjedniok FSCG Dejan Savićević i generalni sekretar Momir Đurđevac, bil je Fudbalski savez Albanije i potpredsjednik Uefe, Armand Duka.

Na strateškom sastanku fudbalskih asocijacija iz regiona u sjedištu Albanskog fudbalskog saveza razmtranu su kritični izazovi Uefine startegije razvoja fudbala, te budući formati evropskih klupskih takmičenja nakon 2024. godine. Bilo je rasprave o novim programima solidarnosti, pitanjima suđenja i budućnosti razvoja, uporednih podataka i analiza u sportu i finansijama te istraživanje načina klađenja i razvojne mogućnosti za zemlje učesnice sastanka.

Sastanku su prisustvovali predstavnici 11 nacionalnih saveza, uključujući Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Kipar, Grčku, Kosovo, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju, Srbiju, Sloveniju, Tursku i domaćina Albaniju.

Nakon razmatranja aktuelnih tema, u raspravi o budućnosti evropskog fudbala su svi učesnici jednoglasno izrazili nepokolebljivu podršku radu predsjednika Ćeferina i njegovoj administraciji.

Bonus video: