Jovetića i Olimpijakos čeka pakao Istanbula, teška misija za Liverpul

Grčki velikan gostuje Fenerbahčeu u revanšu četvrtfinala Lige konferencije nakon pobjede 3:2 u Pireju. Noć odluke i u Ligi Evrope - “redsi” u Bergamu moraju da reaguju nakon debakla od Atalante (3:0)

9805 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Atalanta je prije sedam dana na “Enfildu” napravila malo čudo pobjedom nad Liverpulom 3:0 i htjela to da prizna ili ne - veliki je favorit da se plasira u polufinale Lige Evrope.

Dva puta Đanluka Skamaka i jednom Mario Pašalić su pogađali mrežu “redsa” koji su i prije i poslije meča sa “boginjom” uprskali u Premijer ligi - prvo remijem sa Mančester junajtedom, onda i kada su na svom terenu izgubili od Kristal Palasa.

Liverpul se tako više ne pita u borbi za šampionsku titulu u Engleskoj, sve zavisi od Mančester sitija, pa je tim Jirgena Klopa u teškom momentu pred sjutrašnje gostovanje u Bergamu.

- Znamo da će biti teško. Liverpul je tim koji može sve i moramo da uđemo u revanš s pravim karakterom - imamo 3:0, ali treba da mislimo kao da je 0:0. Ne smijemo da mislimo o rezultatu prve utakmice - rekao je trener Atalante Đanpjero Gasperini.

Jirgen Klop
foto: Reuters

Atalanta želi da nastavi evropski put.

- Znamo da nam je ovo jedan od najvažnijih mečeva u istoriji, ako ne i najvažniji. Prošle sedmice svakako nismo bili favoriti, ali sada imamo šansu koju ne želimo da propustimo - dodao je Gasperini.

Pobjednik ovog dvomeča će se u polufinalu sastati sa boljim iz duela Marseja i Benfike - velikan iz Lisabona na Velodromu brani minimalnu prednost (2:1).

ITALIJANSKA BITKA U VJEČNOM GRADU

U polufinalu će se sigurno naći jedan italijanski tim, jer večeras u Rimu pada odluka u duelu Rome i Milana. “Vučica” je u Gradu mode slavila 1:0 (gol Đanluke Manćinija), ali “rosoneri” ne žele da se predaju.

- Sada je momenat da pokažemo sve - talenat, kvalitet i karakter. Nema šta da se čeka - istakao je trener Milana Stefano Pioli.

Osvrnuo se na prvu utakmicu:

- Nismo zaslužili da izgubimo, ali sve možemo da nadoknadimo ako budemo pravi. Ovo je meč u kojem je bitno samo da se pobijedi i prođe - kazao je Pioli, kojem od ove utakmice možda zavisi i budućnosti na klupi Milana.

Trener Rome Danijele de Rosi priželjkuje sličan meč kao prije sedam dana.

- Roma ima prepoznatljiv stil i neće ga mijenjati. Prednost od 1:0 ne znači puno, ali može da nam pomogne u donošenju odluka na terenu, jer je potrebno da budemo inteligentni. Ipak, u fudbalu ništa ne može da se predvidi koliko god da spremate tim za određene detalje - rekao je De Rosi.

Liga Evrope grafika
foto: Graphic News

Roma ili Milan - u polufinalu ih vjerovatno čeka nepobjedivi Bajer, koji u Londonu protiv Vest Hema brani prednost od 2:0 iz Leverkuzena. “Farmaceuti” su poslije prve utakmice sa “čekićarima” proslavili prvu titulu prvaka Njemačke u istoriji, ali vrijeme slavlja je prošlo.

- Pred nama je još puno posla, niko nije zadovoljan - kaže vezista Bajera Granit Džaka.

Vest Hem se nije puno pitao u prvom susretu, rival je imao 33 šuta ka golu, večeras mora da napadne ekipu koja nije izgubila ove sezone u 43 utakmice.

- Nikom nije jednostavno na našem stadionu - jasan je bio menadžer Vest Hema Dejvid Mojes.

LIGA KONFERENCIJE: JOVETIĆ ŽELI DA NASTAVI NIZ

Večeras će biti poznati i učesnici polufinala u Ligi konferencije, a najveća uzbuđenja se očekuju u Istanbulu gdje gostuju Stevan Jovetić i Olimpijakos.

Grci brane gol prednosti protiv Fanebrahčea (3:2), a dugo je u meču u Pireju izgledalo da će deklasirati Edina Džeka i drugove, jer su nakon 60 minuta vodili 3:0. Drugi pogodak je tada postigao Jovetić, koji večeras (21 sat) želi da nastavi golgeterski niz.

- Poštujem Fener, ali mislim da smo favoriti. Igračima ću pred izlazak na teren reći samo jedno - da vjeruju u sebe u svakom trenutku i da igraju svoju igru bez obzira na sve - jasan je trener Olimpijakosa Hose Lus Mendilibar.

Bolji iz istanbulskog duela će se u polufinalu sastati sa pobjednikom dvomeča Lila i Aston Vile - engleski tim pred gostovanje u Francuskoj ima gol prednosti (2:1). Fiorentina nakon čeških 0:0 dočekuje Viktoriju Plzenj, dok PAOK igra sa Klub Brižom nakon poraza u Belgiji 1:0.

Bonus video: