Leverkuzen u finišu izbjegao poraz u Londonu, Roma još jednom savladala "rosonere", veliki uspjeh Atalante

Leverkuzen, Atalanta, Roma i Olimpik iz Marseja se plasirali u polufinale Lige Evrope

7960 pregleda 22 reakcija 0 komentar(a)
Slavlje fudbalera Atalante sa navijačima, Foto: Reuters
Slavlje fudbalera Atalante sa navijačima, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.04.2024. 23:53h

Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Olimpika iz Marseja su se plasirali večeras u polufinale Lige Evrope.

Roma je na "Olimpiku" savladala Milan 2:1, Atalanta je izgbila od Liverpula 1:0, ali je prošla dalje, jer je u prvom susretu slavila 3:0, dok je Leverkuzen remizirao sa Vest Hemom (1:1).

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena su u nedjelju proslavili prvu, istorijsku, titulu u Bundesligi, a večeras su se plasirali u polufinale Lige Evrope.

Nakon pobjede (2:0) u prvom meču "farmaceuti" su večeras remizirali sa Vest Hemom (1:1) pa su i dalje bez poraza u ovoj sezoni. A odigrali su 44 utakmice.

Vest Hem je do prednosti stigao u 13. minutu kada je Antonio, nakon centaršuta Bovena, zatresao mrežu.

Leverkuzen je izjednačio u 89. minutu, a strijelac je bio Frimpong, koji se iskupio za nevjerovatan promašaj par minuta ranije.

Dobru utakmicu odigrali su Roma i Milan, a na kraju je slavila "vučica" 2:1 i nakon pobjede u prvom meču (1:0) potvrdila prolazak među četiri najbolje ekipe.

Rimljani su poslije 22 minuta vodili 2:0, a strijelci su bili Manćini i Dibala. Nakon toga je Roma ostala sa igračem manje, jer je isključen Čelik, pa je Milan do kraja samo ublažio poraz, a strijelac je bio Gabija.

Istorijski uspjeh je ostvarila Atalanta, koja se prvi put u istoriji plasirala u polufinale Lige Evrope. "Boginja" je večeras izgubila na domaćem terenu od Liverpula 1:0, ali je sačuvala prednost iz prvog meča kada je na "Enfildu" bila ubjedljiva.

"Redsi" su jedini gol postigli u sedmom minutu, a strijelac je bio Salah iz penala.

Marsej je nakon penala eliminisao Benfiku (3:2) nakon što je poslije 120 minuta bilo 1:0 za francusku ekipu.

Francuski tim je gol minusa iz prvog meča (Benfika u prvom susretu slavila 2:1) nadoknadio u 79. minutu, a strijelac je bio Faris Mumbanja.

U produžecima nije bilo pogodaka, pa su uslijedili penali, a za francusku ekipu su pogodili Korea, Kongdobija i Balerdi. Na drugoj strani su precizni bili Kokču i Otamendi, dok je Di Marija pogodio stativu, a Lopes zaustavio Silvu.

U polufinalu će igrati Marsej i Atalanta, odnosno Roma i Leverkuzen.

Bonus video: