Tri dana vrhunskog fudbala

Superklasiko, El klasiko, Derbi dela Madonina - produženi vikend donosi nekoliko velikih derbija

4175 pregleda 0 komentar(a)
Da li će El klasiko oživjeti La ligu: Mladi Jamal u duelu sa Valverdeom i Ridigerom, Foto: Shutterstock
Da li će El klasiko oživjeti La ligu: Mladi Jamal u duelu sa Valverdeom i Ridigerom, Foto: Shutterstock

Engleska, Španija, Argentina, Italija, Njemačka... Velike fudbalske nacije i zemlje u kojima se ova igra posebno voli podariće planeti tokom produženog vikenda vrhunske zabavu i derbije koji se ne propuštaju.

Tri dana nezaboravnog fudbala kreću sa hrama “Vemblija”, gdje će se u polufinalu FA kupa sastati Mančester siti i Čelsi - subota od 18.15 sati.

Biće to okršaj na kojem će sada već bivši prvak Evrope pokušati da zaboravi poraz u četvrtfinalu Lige šampiona od Reala, a za “plavce” posljednja šansa da ostanu u borbi za neki od trofeja ove sezone.

“Ne možemo da žalimo sami sebe nakon Reala, jednostavno u fudbalu se gube utakmice - sada nemamo drugog izbora osim da pobijedimo i plasiramo se u finale FA kupa”, kaže trener Sitija, Pep Gvardiola.

Subota će biti i dan velikog derbija iz regiona - od 18 sati na beogradskoj “Marakani” igraju Crvena zvezda i Partizan. Trenutno na vrhu “crveno-bijeli” imaju sedam bodova više od “crno-bijelih”.

Superklasiko, El klasiko...

Poznati časopis “Four Four Two” proglasio ih je za dva najveća derbija na planeti, a nedjelja će biti dan Superklasika i El klasika.

Od 20.30 sati u Kordobi će se sudariti velikani iz Buenos Ajresa, dva tima čiji su dueli više od fudbala, River Plata i Boka juniors - biće to bitka za polufinale argentinske Kopa de la lige.

Pola sata kasnije na programu je čuveni El klasiko između Real Madrida i Barselone na stadionu “Santjago Bernabeu” - biće to posljednja šansa za ekipu Ćavija Ernandesa da koliko-toliko zakuva stvari u La ligi.

Ukoliko slavi Barsa će velikom rivalu prići na minus pet.

“Idemo u Madrid bez izgovora”, poručio je Ćavi igračima na treningu, prenosi “As”.

Možda je pitanje šampiona u Njemačkoj riješeno, ali okršaj novog prvaka Bajera iz Leverkuzena i polufinaliste Lige šampiona Borusije Dortmund jedan je od mečeva koji se ne propuštaju

Da li će ekipa Edina Terzića biti prva u sezoni koja će savladati mašineriju Ćabija Alonsa planeta će gledati u nedjelju od 17.30.

Interovo krunisanje u derbiju Milana?

Ponedjeljak obično nije veliki fudbalski dan, ali sada bi mogao da postane istorijski... Veliki “Derbi dela Madonina” igra se te večeri u 20.45, a ukoliko Inter savlada gradskog rivala Milan i zvanično će postati šampion Italije.

Markus Tiram
foto: Shutterstock

Kakav motiv za momke Simonea Inzagija, ali i želja ekipe Stefana Piolija da makar nakratko pokvari žurku najvećeg rivala i donekle se iskupi za lošu sezonu.

Raspored

Subota

C. zvezda - Partizan (18 h)

Mančester siti - Čelsi (18.15 h)

Nedjelja

Borusija D - Bajer L. (17.30 h)

River Plata - Boka juniors (20.30 h)

Real M - Barselona (21 h)

Ponedjeljak

Milan - Inter (20.45 h)

Bonus video: