Infantino: Nepravedno je agentima 500, a klubovima koji razvijaju igrače 30 miliona godišnje

Predsjednik FIFA-e Đani Infantino pozvao je Vlade da se uključe u borbu protiv enormnih isplata agentima

5952 pregleda 0 komentar(a)
Infantino, Foto: Fifa.com
Infantino, Foto: Fifa.com

Predsjednik FIFA-e Đani Infantino pozvao je Vlade da se uključe u borbu protiv enormnih isplata agentima.

“Prošle sedmice je objavljeno da su klubovi Premijer lige potrošili gotovo 500 miliona eura na posrednike i agente u periodu od 1. februara 2023. do 1. februa 2024. godine. Većina tog novca odlazi iz fudbala. U istom periodu su engleski klubovi platili manje od 30 miliona eura inostranimklubovima koji su trenirali i razvijali igrače", objasnio je Infantino i dodao:

"Naknade i isplate solidarnosti predviđene su pravilima FIFA-e. Oni su vitalni za hiljade manje bogatih klubova koji se bore da zarade dovoljno. Ovi su klubovi ključni za razvoj, trening i prilike mladim igračima širom svijeta. Fifa pokušava uvesti jasna i poštena pravila u transferima, uključujući pravila za agente, radi transparentnosti, odgovornosti i bolje preraspodjele novca na svim nivoima. Zbog toga su nas neki agenti tužili, ali FIFA će i dalje braniti svoj stav na sudu", tvrdi Infantino i nastavlja:

"Pozivam vlade i zakonodavce da nam se pridruže u aktivnoj ulozi u osiguravanju da novac od transfera ostane fdubalu i da se distribuiraju klubovima širom svijeta, jer su ključna za sadašnje i buduće generacije fudbalera", rekao je Infantino.

Bonus video: