Iskupljenje Bernarda Silve, Siti preko Čelsija do novog finala FA kupa

"Građani" će u finalu juriti osmi trofej u najstarijem fudbalskom klupskom takmičenju, a tamo čekaju pobjednika duela Mančester junajted - Koventri

12306 pregleda 29 reakcija 0 komentar(a)
Silva slavi jedini gol na Vembliju, Foto: Reuters
Silva slavi jedini gol na Vembliju, Foto: Reuters

Velikih 26 bodova razdvaja Mančester siti i Čelsi na tebele Premijer lige, ali njihov okršaj u polufinalu FA kupa bio je mnogo dramatičniji i neizvjesniji od trke u šampionatu.

"Plavci" su na "Vembliju" odigrali jedan od boljih mečeva u sezoni, međutim protiv klase "građana" jednostavno nisu mogli - čak ni kada je tim Pepa Gvardiole bio ranjen eliminicijom iz Lige šampiona.

Mančester siti je prvi finalista FA kupa - branilac trofeja savladao je Čelsi sa 1:0, golom Bernarda Silve u 84. minutu.

Sjajni Portugalac tako se koliko-toliko iskupio za pomalo smiješan šut sa 11 metara u penal-ruletu četvrtfinala Lige šampiona protiv Reala.

Siti je po navici imao više loptu u svojim nogama, ali je Čelsi bio opasniji - posebno tokom prvih 50 minuta, a ispromašivao se Nikolas Džekson.

Prvi šut u okvir gola aktuelni šampion Engleske i osvajač FA kupa imao je tek u 53. minutu kada je dobro šutirao Fil Foden, a Đorđe Petrović dobro intervenisao...

Nakon toga Siti je nastavio da polako "davi" rivala, a gol je stigao nakon što je Kevin de Brujne ubacio sa lijeve strane, Petrović skrenuo loptu, ali pravo na nogu Barnarda Silve, koji nije pogriješio.

Siti će u finalu juriti osmi pehar u FA kupa, a tamo će mu rival biti pobjednik sjutrašnjeg (nedjelja, 16.30h) duela Mančester junajted - Koventri.

Bonus video: