Majstorije Trosara i Edegorda vratile Arsenal na vrh

Arsenal bolji od Vulverhemptona (2:0) i sa utakmicom više preuzeo lidersku poziciju Premijer lige od Mančester sitija

14009 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Arsenal se vratio pobjedama, ali i na vrh Premijer lige - makar i uz meč više od Mančester sitija.

Majstorijama Leandra Trosara i Martina Edegorda u finišu prvog poluvremena odnosno utakmice, "tobdžije" su srušile Vulverhempton u gostima (2:0) i upisale trijumf nakon dva vezana poraza - od Aston Vile i Bajerna.

Možda nisu "letjeli" kao ranije tokom sezone, ali momci Mikela Arteta podsjetili su zbog čega su do skoro bili bez poraza u 2024 - bili su mnogo bolji rival na stadionu "Molinju" i zasluženo iz meča 34. runde u London nose važna tri boda.

Pritisak Arsenala isplatio se u 45. minutu kada je lopta pomalo slučajno sligla do Trosara, a Belgijanac je sjajnim udarcem poslao na mjesto gdje se spajaju prečka i stativa.

Imao je velikan iz sjevernog Londona mnogo šansi i u nastvaku, ali nije ih koristio, pa se osjećala strah kod gostujućih navijača da bi "vukovi" sve mogli da kazne.

Vulverhemton nije uspio, a onda je u 95. Edegord stavio tačku na utakmicu - sjajni Norvežanin je nakon što je njegov udarac izblokirao Toti pogodio skoro iz mrtvog ugla.

Arsenal je vratio pobjedama, čeka se Liverpul (igra sjutra od 17.30h protiv Fulama), a kasnije i Mančester siti koji je danas obezbijedio novo finale FA kupa... Uzbudljiva sezona Premijer lige se nastavlja, nova runda igra se već sredinom naredne sedmice.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: