Nestvaran kiks Budućnosti, Dečić pet kola do kraja kontroliše šampionsku trku

Tuzani imaju tri boda više nakon drugog poraza Budućnosti od Jezera u samo dva mjeseca

74127 pregleda 105 reakcija 48 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 21.04.2024. 21:56h

Drugi put zaredom fudbaleri Budućnosti su izgubili od Jezera - aktuelni šampion je danas, u 31. kolu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige, poražen u Beranama (3:1), pa pet kola do kraja ima tri boda manje od Dečića, koji je na Trening kampu OFK Titograda savladao Mladost DG 2:0.

Budućnost je prije dva mjeseca pod Goricom izgubila od Jezera (1:0), na čijoj je klupi tada sjedio Ivan Brnović, sadašnji trener Budućnosti.

Njegova ekipa nakon novog kiksa ima i samo dva boda više od Sutjeske, koja je savladala Jedinstvo u Nikšiću 3:1. Upravo će se ova dva tima sastati u Podgorici u narednom kolu. A Mornar, nakon današnje pobjede nad Arsenalom (2:1) na četvrtoj poziciji ima tri boda manje od Budućnosti.

DVA GOLA SENAGE, DEČIĆ KONTROLIŠE SITUACIJU

Jezero je već poslije 17 minuta imalo 2:0 protiv Budućnosti. Ekipa iz Plava, koju sa klupe Radosav Bulić, a koji je samo nastavio tamo gdje je Brnović stao, povela je u 11. minutu kada je Senaga Naoaki sjajnim udarcem sa lijeve strane savlao Đorđija Pavličića. Šest minuta kasnije Abdel Osmanović je centrirao, Marko Perović propustio loptu do Petra Orlandića, koji je duplirao prednost.

Budućnost je između dva pogotka domaćina imala šanse preko Vasilija Adžića i Đorđa Despotovića, a smanjila je u 20. minutu kada je Despotović nakon centaršuta Ivana Novovića i gužve u šesnaestercu savladao Stefana Kastratovića.

Podgoričani su u nastavku jurnuli po izjednačenje i preokret, u 60. minutu su pogodili mrežu, ali je gol Milana Vukotića poništen jer je lopta, prema ocjeni pomoćnog sudije - i to vrlo diskutabilne, u najmanju ruku - prethodno napustila granice terena. Bilo je mnogo nervoze u tim trenucima, gosti su protestovali, Vukotić i Petar Grbić su dobili žute kartone, ali arbitar Savo Vujović nije mijenjao, a nije ni mogao, odluku svog pomoćnika koji je sa suprotne strane, udaljen skoro 50 metara, mahao zastavicom...

Samo četiri minuta kasnije Budućnost je primila treći gol Jezero je u 64. minutu dobilo korner, Despotović glavom odbio loptu do Japanca, koji je iz prve šutirao sa ivice šesnaesterca i iznenadio Pavličića. Igra šampiona "raspala" se nakon trećeg gola, Jezero je ređalo šanse, moglo do četvrtog, pa i petog gola....

Dečić, pet kola do kraja šampionata kontroliše situaciju. Ekipa Milorada Pekovića danas je savladala Mladost (2:0), pa uz tri boda više ima i bolji međusobni skor od Budućnosti.

Tuzani su oba gola postigli u drugom poluvremenu, a do vođstva su stigli u 50. minutu kada je Pjeter Ljuljđuraj glavom nakon kornera zatresao mrežu Mladosti.

Nakon toga je šansu imao Oliver Šarkić, ali je šutirao pored gola, da bi konačan rezultat postavio Bojan Matić. Šarkić je u 78. minutu centrirao, a Matić bio sam, pa je glavom postigao gol.

Dečić do kraja igra protiv Mornara, Rudara, Jezera, Sutjeske i Arsenala. Budućnost će igrati protiv Sutjeske, Arsenala, Jedinstva, Mornara i Petrovca.

SUTJESKA I MORNAR NASTAVLJAJU TRKU ZA 3. MJESTO I SANJAJU TITULU

Sutjeska i Mornar nastavljaju trku za treće mjesto, ali i da sanjaju šampionske snove.

Nikšićani su savladali Jedinstvo (3:1), dok je Mornar u Tivtu bio bolji od Arsenala (2:1).

Sutjeska je dobro odigrala prvo poluvrijeme, dva puta zaprijetila preko Dragana Grivića, a onda i povela u 12. minutu - golman Jedinstva, Sergej Joksimović je pogriješio, dodao loptu do Srđana Krstovića, koji je asistirao Vasku Kaleziću za vođstvo Nikšićana.

Imali su domaći priliku i preko Đorđa Šaletića, a do drugog gola su stigli u 32. minutu. Kalezić je centrirao, Veljko Batrović pokušao da postigne sjajan gol, ali je pogodio prečku, a lopta se odbila do Vuka Strikovića, koji je zatresao mrežu.

Gosti su izjednačili u prvom napadu u drugom poluvremenu, kada je Dušan Ristić sa distance postigao lijep gol.

Nakon toga je fudbaler Jedinstva, Brandao de Souza pogodio prečku, na drugoj strani prečku je pogodio i Grivić, a konačan rezultat postavio Krstović nakon kombinacije sa Strikovićem u 76. minutu.

A Mornar je u Tivtu upisao bitnu pobjedu. Barani su do vođstva stigli u 19. minutu kada je Nikola Vuković, nakon greške fudbalera Arsenala, postigao gol.

Gosti su u tim trenucima bili konkretniji, ali šanse nisu iskoristili Demir Škrijelj i Vuković.

Arsenal je izjednačio u 57. minutu, kada je Damjan Mugoša postigao jedan od najljepših golova u sezoni. Krenuo je u napad sa lijeve strane, uslijedio je slalom, a onda i precizan šut sa oko 30 metara.

Ipak, neriješeno je bilo samo dva minuta - već u 59. minutu Balša Vukotić je glavom postigao gol i postavio konačan rezultat.

Rudar je u prvom meču savladao na domaćem terenu Petrovac 1:0, a jedini gol je postigao Jasmin Muhović u 20. minutu. Petar Bogdanović je centrirao, Bizmark Apija nije uspio da dođe do lopte, ali jeste Muhović, koji je sa oko pet metara savladao Marka Kordića.

U drugom poluvremenu je bilo uzudljivije. Adnan Bašić je u 60. minutu mogao da izjednači, ali je pogodio stativu, da bi tri minuta kasnije na drugoj strani neprecizan bio Aleksa Golubović.

U 80. minutu Petrovčani su imali još jednu sjajnu šansu da izjednače - Slobodan Babić je centrirao, golman Milisav Vuksanović odbio loptu do Vukasa Dragovića, koji je šutirao, a Nikola Ukšanović sa gol-linije ispucao loptu.

Petrovac je u finišu postigao gol, ali je taj pogodak poništen zbog navodnog ofsajda, zbog čega su se iz ovog kluba oglasili saopštenjem u kojem traže kaznu za pomoćnog sudiju, koji je signalizirao nedozvoljenu poziciju.

Rudar je danas prekinuo niz od devet mečeva bez pobjede u prvenstvu. Ekipa iz Pljevalja je stigla do drugog trijumfa u drugom dijelu sezone.

Rezultati - 31. kolo

Rudar - Petrovac 1:0

Jasmin Muhović 20.

Arsenal - Mornar 1:2

Damjan Mugoša 57 - Nikola Vuković 19, Balša Vukotić 59.

Sutjeska MeridianBet - Jedinstvo-Franca 3:1

Vasko Kalezić 12, Vuk Striković 32, Srđan Krstović 76 - Dušan Ristić 46.

Jezero - Budućnost 3:1

Senaga Naoaki 11, 64, Petar Orlandić 17 - Đorđe Despotović 20.

Dečić AdmiralBet - Mladost Lob.Bet 2:0

Pjeter Ljuljđuraj 50, Bojan Matić 78.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: