El klasiko je bio spektakularan: Belingem srušio Barselonu, Real blizu titule

Madriđani dva puta gubili, na kraju slavili - 3:2

18376 pregleda 9 komentar(a)
Slavlje Reala, Foto: Reuters
Slavlje Reala, Foto: Reuters

El klasiko nije razočarao - Real je večeras u 32. kolu La Lige u Madridu savladao Barselonu 3:2 i velikom rivalu pobjegao na ogromnih 11 bodova.

Barsa je dva puta vodila, Real dva puta stizao do izjednačenja, a preokret kompletirao u 91. minutu kada je Belingem matirao Ter-Štegena i doveo ekipu na korak od titule.

Otvaranje utakmice je bilo sjajno - već u šestom minutu Barselona je povela, a strijelac je bio Kristensen. Rafinja je izveo korner, golman Reala, Lunjin loše procijenio let lopte, pa je fudbaler "blaugrane" zatresao mrežu.

Dosta problema Realu je zadavao mladi Jamal, koji je u 14. minutu imao dobru priliku, ali je nije realizovao, da bi u 18. minutu domaćin izjednačio. Vaskes je prošao Kansela, ušao u kazneni prostor gdje ga je oborio Kubarsi. Madriđani su dobili penal, a siguran sa 11 metara je bio Vinisijus, koji je postigao 13. gol u sezoni u La Ligi.

El klasiko
foto: Reuters

U 28. minutu viđena je jedna sporna situacija - Barsa je dobila korner, Rafinja centrirao, Jamal skrenuo loptu, a sa gol-linije je, uz dosta muke, izbacio Lunjin. Dugo je trajala provjera u VAR sobi, a na kraju je odlučeno da nema pogotka. U La Ligi, za razliku od nekih drugih šampionata, nema tehnologije, koja bi sudiji odmah javila da je lopta prešla gol-liniju.

Nije tu bilo kraja uzbuđenjima u prvom poluvremenu, Real je imao priliku preko Modrića i Rodriga, na drugoj strani je iz slobodnog udarca pokušao Gundogan, a onda je u finišu prvog poluvremena Ćavi ostao bez De Jonga koji se povrijedio.

El klasiko
foto: Reuters

Barsa je do nove prednosti stigla u 69. minutu. Jamal je šutirao sa distance, Lunjin odbranio, a loptu u mrežu sproveo Fermin Lopes.

El klasiko
foto: Reuters

Ali, prednost Barselone nije dugo trajala. U 73. minutu je Vinisijus asisitirao, a Lukas Vaskes postigao gol i krunisao dobru utakmicu.

Imao je nakon toga Vinisijus sjajnu priliku kada je izašao sam ispred Ter-Štegena, ali je golman Barselone odlično odbranio i odbranio.

Djelovalo je u finišu da će rivali podijeliti bodove, ali je tačku na utakmicu stavio Belingem. Dijas je u prvom minutu sudijske nadoknade krenuo u napad, dodao loptu do Vaskesa, koji je centrirao sa desne strane, a njegovu loptu u gol pretvorio engleski reprezentativac.

džud
foto: Reuters

Do kraja La Lige ostalo je još šest kola, a šampionska trka je vjerovatno završena.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: