Pikoli: Sa Krstovićem nema konkurencije, možda mu sljedeći put vratim asistenciju

Sve je lakše od kada je tu Luka Goti - Nikola Krstović i Roberto Pikoli, od rivala za mjesto u timu do odličnog tandema Lećea

9924 pregleda 0 komentar(a)
Krstović, Pikoli (91) i ostali igrači Lećea tokom jednog od posljednjih mečeva u Seriji A, Foto: U.S. Lecce (X)
Krstović, Pikoli (91) i ostali igrači Lećea tokom jednog od posljednjih mečeva u Seriji A, Foto: U.S. Lecce (X)

Kod Roberta D'Averse su se borili za jedno mjesto u napadu, dolaskom Luke Gotija na klupu Lećea zaigrali su zajedno... I čini se da sve izgleda mnogo bolje.

Crnogorski fudbaler Nikola Krstović i Italijan Roberto Pikoli izgledaju odlično kao dva špica u timu sa "Via del Marea", a da Goti nije pogriješio što ih je spojio pokazala je i posljednja utakmica protiv Sasuola u gostima koju je Leće dobio 3:0.

Jedan od strijelaca bio je Pikoli, nakon što ga je super asistencijom Krstović poslao u kontru i praktično ostavio "jedan na jedan" sa golmanom Andreom Konsiljijem.

"Hvala mu za asistenciju, možda mu sljedeći put uzvratim", rekao je Pikoli na pres konferenciji nakon meča. "Imali smo sjajan napadački dan, Krstović i ja smo sve vrijeme pazili jedan na drugog".

Oba napadača Lećea do sada su postigla po pet golova u Seriji A, s tim da bi Krstović imao i bolji učinak da mu dva pogotka nisu registrovana kao autogolovi - protiv Đenove i Salernitane.

"Između nas nikada nije bilo konkurencije, a prije svega mislim da se odlično razumijemo na terenu... Mnogo se tražimo i trudimo da iskoristimo karakteristike koje imamo na nabolji način", dodao je Pikoli.

Ono što je najvažnije za Leće, pobjeda u Ređo Emiliji bila je veliki korak ka opstanku u Seriji A - tim iz regije Pulja na pet rundi do kraja šampionata nalazi se na plus sedam od opasne zone.

"Bila su to tri fundamentalna boda, a mi smo bili nevjerovatno željni da stignemo do njih. Ipak, sve dok i matematički ne budemo sigurni oko opstanka opuštanja ne smije da bude", zaključio je Pikoli.

Bonus video: