Juve ima šansu da spasi sezonu - Alegrijeve zlatne izmjene utišale "Olimpiko" i odvele "bjankonere" u finale Kupa

Stara dama će se za trofej boriti protiv boljeg iz duela Atalanta - Fiorentina, prvi meč 0:1

8200 pregleda 0 komentar(a)
Pogodio za plasman u finale: Arkadijuš Milik, Foto: Reuters
Pogodio za plasman u finale: Arkadijuš Milik, Foto: Reuters

Prokockao je Juventus do 48. minuta prednost iz Torina (2:0), Lacio je imao rezultat za produžetke u polufinalu Kopa Italije sve do 83. minuta, a onda su "zlatne rezerve" Masimilijana Alegrija odvele "Staru damu" u finale.

Timoti Vea (igrao od 70. minuta) je ubacio, a Milik (ušao u 81) iz prvog kontakta s loptom utišao "Olimpiko" - Juve je izgubio od Lacija u revanšu (2:1), ali zahvaljujući pobjedi iz prvog meča imaće šansu da sezonu spasi eventualnim osvajanjem Kupa.

"Bjankoneri" će u finalu, takođe u Rimu, igrati protiv boljeg iz duela Atalanta - Fiorentina - prvi meč u Firenci dobila je "viola" 1:0.

Od kada je Igor Tudor stigao u neboplavi dio Rima Tati Kasteljanos je prvi špic Lacija, a momak koji je prije samo godinu u dresu Đirone četiri puta na jednom meču tresao mrežu Real Madrida, večeras mu je to vratio sa dva pogotka.

Prvi put je pogodio glavom nakon kornera, a drugi poslije lijepe akcije Felipea Andersona i Luisa Alberta.

Pokušavao je nakon toga Juve, naš Adam Marušić (igrao cijeli meč) spašavao je sa gol-linije nakon šuta Dušana Vlahovića, a kada se činilo da klubu iz Torina izmiče i ovo takmičenje, Alegri je na teren poslao Veu i Milika...

Juventus je najviše puta osvajao Kopa Italiju (14), a kada su u pitanju njegovi potencijalni rivali u finalu - Fiorentina ima šest pehara, dok Atalanta nikada nije slavila u ovom takmičenju.

"La Dea" i "viola" u srijedu od 21 sat igraju revanš meč.

Bonus video: