Liverpul pao u gradskom derbiju - definitivan udarac za šampionske ambcije?

Everton slavio 2:0 nakon revije promašaja tima Jirgena Klopa, koji se polako oprašta od titule

7339 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Liverpulski derbi neodoljivo je podsjetio na neke prethodne, ali i na nekoliko posljednjih utakmica tima Jirgena Klopa.

"Redsi" su stvarali i promašivali šanse, Everton je davao golove.

Na kraju - 2:0 za domaćina na "Gudison parku" za, vjerovatno, definitivan udarac šamponskim ambicijama Liverpula.

Nije još gotovo, ali kada u finišu Premijer lige ne dobijete tri od četiri utakmice, a uz to se trkate sa Mančester sitijem i Arsenalom, koji rijetko griješe, onda i nemate mnogo šansi.

Salah i društvo su drugi, ali rizikuju minus četiri u odnosu na Mančester siti - ako "građani" dobiju dva zaostala meča (prvi je sjutra, u Brajtonu), a već imaju tri boda manje od Arsenala.

Četiri kola prije kraja, to je ozbiljan zaostatak.

Čudo je šta su sve promašivali gosti, Darvin Nunjes prije svih, Luis Dias takođe, Salah takođe, Robertson takođe, nisu gosti imali ni sreće, a nestvarno šta je sve branio golman Evertona Pikford.

Igrači Liverpula kao da igraju u strahu, u grču, pod velikim pritiskom, a u gradskom derbiju, gdje se igrački slabiji rival bori do posljednjeg daha, to se rijetko kad prašta.

Gotovo sve što su imale, "karamelice" su pretvorile u golove.

Brentvajt je pogodio u 27. minutu nakon prave konfuzije pred protivničkim golom, gdje je odbrana Liverpula nekoliko puta propustila priliku da otkloni opasnost, a drugi gol, u 58. minutu, stigao je poslije kornera - glavom je, neometan, pogodio Kalvert-Luin.

Mančester junajted je, baš kao prije četiri dana protiv Koventrija u FA Kupu, bio pred kolapsom protiv još jednog (doduše ne još zvaničnog) drugoligaša, na kraju se izvukao i slavio čak ubjedljivo - 4:2 protiv Šefild junajteda, iako je pola sata prije kraja bilo 1:2.

Gosti su dva puta vodili na Old trafordu - Bogl u 35, pa Brereton Dias u 50. minutu, između toga stigao je samo gol Megvajera u 42.

U posljednjih pola sata preokret "crvenih đavola" - Bruno Fernandeš iz penala u 61, pa opet Bruno Fernadeš, ali iz igre u 81, na kraju i Hjolund u 85. minutu, donijeli su trijumf za tim Erika ten Haga.

Junajted je šesti, 13 bodova daleko od zone Lige šampiona.

Kristal Palas je u Londonu golovima Matete u drugom poluvremenu pobijedio Njukasl 2:0, Bornmut je slavio 1:0 na gostovanju Vulverhemptonu.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: