Bajern želi Rangnika za novog trenera: Austrijanac dobio ponudu da naslijedi Tuhela

Selektor Austrije mogao bi da se preseli u Bavarsku

2921 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Selektor fudbalske reprezentacije Austrije, 65-godišnji Ralf Rangnik, dobio je ponudu Bajerna da postane novi trener, kazao je sportski direktor Fudbalskog saveza Austrije (OFB) Peter Šotel.

Rangnik, koji sa FS Austrije ima ugovor do 2026, potvrdio je tu informaciju. Šotel je otišao i korak dalje, pa je za javnu austrijsku televiziju ORF rekao da je Rangnik njega i predsjednika OFB-a Klausa Miterdorfera obavijestio o ponudi u srijedu.

"Ako se klub kao što je Bajern zainteresuje, razumljivo je da razmišljate o interesu ovog kluba", rekao je Šotel.

Rangnik je postao favorit za preuzimanje kormila Bavaraca umjesto Tomasa Tuhela, koji odlazi na kraju sezone, nakon što su trener novog njemačkog šampiona Bajera Ćabi Alonso i selektor fudbalske reprezentacije Njemačke Julian Nagelsman rekli da ostaju na svojim pozicijama.

Rangnik je dobro poznato trenersko ime u Njemačkoj, jer je vodio više njemačkih klubova među kojima se ističu Lajpcig, Šalke, Hofenhajm i Štutgart, a prije nego što je preuzeo austrijsku reprezentaciju bio je na poziciji privremenog trenera prve ekipe Mančester junajteda.

Sa Štutgartom je 2000. bio pobjednik UEFA Intertoto kupa, ima osvojen Kup Njemačke sa Šalkeom 2011, a iste je godine osvojio i njemački Superkup. Sa Šalkeom je bio i njemački vicešampion 2005, a iste je godine osvojio i tadašnji Liga-kup koji danas više ne postoji.

Austrijsku reprezentaciju je odveo na ovogodišnje Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, gdje su Austrijanci smješteni u tešku grupu sa Francuskom, Holancijom i Poljskom.

Šotel je rekao da OFB očekuje da će Rangnik biti njihov trener na EP te istakao da je pozvao Rangnika na donošenje pravovremene odluke o svojoj budućnosti u roku od "jedne do dvije sedmice".

"Blizu smo Evropskog prvenstva gdje imamo velike ciljeve. Naravno, dobiće i rok od Bajerna, jer i oni žele biti informisani", izjavio je Šotel i dodao:

"Održavali smo odnos pun povjerenja tokom protekle dvije godine. Nastavićemo tako. Zavisno o smjeru u kojem će se kretati njegova odluka, zajedno ćemo razgovarati o tome kako dalje."

Član uprave Bajerna za sportska pitanja, Maks Eberl rekao je da klub želi trenera na duži rok te da bi novi čovjek trebao da bude predstavljen što je prije moguće.

Bonus video: