Brnović: Analiza nije potrebna, igrači su svjesni kako su odigrali - mirna i pametna igra je recept za derbi

Budućnost se nakon poraza od Jezera nalazi na minus tri od lidera Dečića, a već u subotu (18h) očekuje je najveći crnogorski derbi protiv Sutjeske pod Goricom

11117 pregleda 13 komentar(a)
Brnović na treningu "plavih", Foto: FK Budućnost/Facebook
Brnović na treningu "plavih", Foto: FK Budućnost/Facebook

Budućnost je na minus tri od vrha, do kraja je ostalo još pet rundi - čini se dovoljno vremena za još preokreta u Meridianbet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi, ali ono što aktuelni prvak zna jeste da je u prošlom kolu napravio veliki korak unazad kada su u pitanju šampionske ambicije.

Novi poraz od Jezera (3:1) znači da sada sa vrha usamljeno na ostatak lige gleda Dečić, koji osim što ima tri boda više i međusobno je bolji od Budućnosti.

"Naravno da nismo zadovoljni nakon meča u Beranama - zabrinjavajuća je igra, a posebno odnos prema obavezama... Svako može da izgubi, ali kao što sam rekao način na koji smo poraženi je zabrinjavajući", poručio je trener "plavih" Ivan Brnović.

Naglašava da su njegovi momci svjesni predstave na sjeveru Crne Gore.

"Analiza nam nije ni bila potrebna, igrači su svjesni kako su odigrali - već smo to arhivirali, znamo da smo podbacili u svim elementima igre, nismo ličili na sebe i to nije bila šampionska Budućnost... Mislim da je sad jako bitan momenat na psihološkom planuIdemo dalje, još pet kola je do kraja i pokušećemo da se vratimo", dodao je Brnović.

A, već u subotu slijedi najveći crnogorski derbi - protiv Sutjeske od 18 sati pod Goricom.

"Derbi dolazi u jako teškom momentu, ali i može da donese konkretne odgovore ko koliko može do kraja... Sve je otvoreno, ali je sigurno da će Budućnost ići na pobjedu", jasan je Brnović, koji je na klupi Budućnost debitovao početkom aprila.

Najavljuje i promjene u pristupu...

"Idemo na pobjedu, ali ne kao do sada agresivno od prvog minuta, već smirenom i pametnom igrom - da imamo plan kako da dođemo do pobjede", naglasio je strateg "plavih".

Biranim riječima je govorio o velikom rivalu...

"Izgledaju jajo ozbiljno i drže jako poziciju u sistemu 3-5-2, djeluju kao da godinama igraju zajedno, a ne desetak utakmica koliko ima od kada je stigao Miljan Radović. Kompaktna su ekipa, a individualno su veoma jaki... Sve se vidi po rezultatima - doživjeli su samo jedan poraz u posljednjih 11 kola", sistakao je Brnović.

Ipak...

"Biće teška utakmica, ali Budućnost ide na pobjedu u svakom meču, tu dileme nema", zaključio je Brnović i pozvao navijače da pomognu Budućnosti u velikom derbiju.

Bonus video: