Sve se srušilo nakon 26. januara

Šta je okrenulo sezonu Liverpula - najava Klopovog odlaska ili povrede? “Redsi” su prije samo tri mjeseca na vrhu Premijer lige imali pet bodova više od najbližilh rivala i bili su u igri za četiri trofeja

5720 pregleda 1 komentar(a)
Posljednji ples očigledno neće biti za pamćenje: Klop nakon utakmice sa Evertonom, Foto: Carl Recine/Reuters
Posljednji ples očigledno neće biti za pamćenje: Klop nakon utakmice sa Evertonom, Foto: Carl Recine/Reuters

Izgubili ste titulu na “Gudison parku” - čulo se s tribina Evertonovog hrama fudbala nakon Mersisajd derbija, prvog kojeg je na tom stadionu izgubio menadžer Liverpula Jirgen Klop.

Čini se, ipak, da je veći klub iz grada Bitlsa titulu praktično izgubio mnogo ranije - u danima koji su uslijedili nakon šokantne objave legendarnog njemačkog trenera da je na “izmaku sa energijom” i da će na kraju sezone napustiti Liverpul.

U tom trenutku, 26. januara, Liverpul je bio na vrhu Premijer lige sa pet bodova prednosti u odnosu na najbliže rivale, čekalo ga je finala Ligakupa, a bio je u igri i u FA kupu i Ligi Evrope...

Svi koji znaju da su emocije uvijek “dodatno gorivo” Liverpula očekivali su bajkovit kraj Klopovog “posljednjeg plesa”, ali sve se u samo tri mjeseca srušilo.

Ubrzo nakon Klopove objave Liverpul je poražen u prvenstvu od Arsenala, na čudan način je izgubio dva boda od Mančester junajteda, a nedavni porazi od Kristal Palasa i Evertona učinili su da je gigantu sada ostala samo teorija u borbi sa Mančester sitijem i Arsenalom. Sve to pratile su i eliminacije u FA kupu (od Junajteda) i Ligi Evrope kada je bolja bila Atalanta.

Po svemu sudeći, odlazak trenera koji je na “Enfild” donio pehare Lige šampiona i Premijer lige obilježiće samo trofej u Liga kupu.

Da li je za sve kriva njegova objava u trenutku kada je nakon ljetošnje rekonstrukcije ekipe sve izgledalo idealno ili nešto drugo? “Gardijan” tvrdi da su povrede glavni krivac Liverpulovog pada, a ne prerani Klopov pozdrav.

“Zbog čestih povreda Liverpul nema oštrinu u najzahtjevnijem dijelu sezone”, naglašava pomenuti list i podsjeća da nakon odsustva Mohamed Salah, Dominik Soboslai, pa i Darvin Nunjes nisu isti igrači, a da je Klop dugo bio i bez Trenta Aleksander-Arnolda, Dioga Žote, Alisona Bekera, Ibrahime Konatea...

Klop se nakon poraza od Evertona izvinio navijačima - njegova posljednja sezona očigledno neće biti bajkovita, ali harizmatični Njemac je za devet godina donio toliko toga u grad na rijeci Mersi da ga se niko u Liverpulu neće sjećati po onome što se dogodilo u posljednjih nekoliko mjeseci.

Bonus video: