Mečevi CFL-a od subote na Areni sport?

Plan je da Arena sport svakog vikenda prenosi po jednu utakmicu sa crnogorskih prvoligaških terena, najvjerovatnije derbi mečeve.
184 pregleda 8 komentar(a)
Budućnost - Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Budućnost - Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.07.2017. 09:38h

Regionalna sportska televizijska mreža Arena sport mogla bi od predstojeće sezone, koja počinje u subotu, da direktno prenosi mečeve Telekom 1. Crnogorske fudbalske lige, saznaju "Vijesti".

Čelnici Arene sport u četvrtak će doputovati u Podgoricu, kako bi se sastali sa ljudima iz domaćih prvoligaških klubova. Ukoliko sve bude prema planu već u petak će biti potpisan ugovor na jednu sezonu, a već narednog vikenda emitovan i prvi prenos.

Plan je da Arena sport svakog vikenda prenosi po jednu utakmicu sa crnogorskih prvoligaških terena, najvjerovatnije derbi mečeve.

Arena sport je 18. jula, sa svojom ekipom boravila u Podgorici i sa lica mjesta oradila prenos revanša 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Budućnosti i Partizana, sa stadiona pod Goricom, što je možda bila neka vrsta generalnog testa pred pokretanje novog projekta.

Ideja da ova regionalna sportska televizijska mreža uživo prenosi mečeve CFL-a duga je već dvije godine, a od predstojeće sezone napokon bi mogla da se realizuje.

Arena sport već nekoliko sezona uživo prenosi utakmice srpske Super lige, hrvatske Telekom Prve lige, a od prije dvije sezone i mečeve Premijer lige Bosne i Hercegovione.

Signal pet kanala Arene sport dostupan je u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji.

Eventulni direktni televizijski prenosi u regionu bila bi dobra šansa za domaće prvoligaše, ali i fudbalere, da se na razne načine predstave u regionu.

Televizija Crne Gore imala je do prije dvije godine ugovor sa Fudbalskim savezom Crne Gore o prenosu utakmica Telekom 1. CFL, koji su sve rjeđi, a posljednje dvije sezone uglavnom su se sveli na finalnu utakmicu Kupa, te evropske mečeve koje naši klubovi igraju kao domaćini.

Crnogorska fudbalska liga od predstojeće sezone će brojati 10 klubova, pa će se po jedan derbi, kakav-takav, igrati gotovo u svakom kolu.

Kako televizije u modernom fudbalu imaju veliki, čak i presudan uticaj, nije isklučeno da programskoj šemi Arene sport budu prilagođeni termini odigravanja utakmica, pa čak i mjesta odigravanja. Recimo da Mladost, koja je jedna od glavnih kandidata za titulu, neku domaću utakmicu koja će biti direktno prenošena igra na stadionu pod Goricom, a ne na Starom aerodromu.

Samo nekoliko stadiona, međutim, ispunjava uslove da slika putem TV prenosa sa njih ide u region.

Osim stadiona pod Goricom, nikšićkog stadiona kraj Bistrice, pljevaljskog stadiona pod Golubinjom, stadiona pod Malim brdom u Petrovcu i stadiona Trešnjica u Golubovcima, direktni TV prenosi mogu da budu obavljeni eventualno još samo sa stadiona Iskre u Danilovgradu.

Iako je RTCG minuloih sezona prenosila mečeve sa stadiona Dečića u Tuzima i Grblja u Radanovićima, teško je vjerovati da će se Arena sport odlučiti na uživo prenose sa tih objekata, baš kao i sa stadiona Mladosti ili stadiona Koma na Zlatici.

Mogući TV prenosi u prvih 10 kola

1. kolo (5. avgust): Rudar - Mladost, Budućnost - Iskra

2. kolo (12. avgust): Zeta - Budućnost, Petrovac - Sutjeska

3. kolo (16. avgust): Budućnost - Mladost

4. kolo (19. avgust): Zeta - Sutjeska

5. kolo (26. avgust): Budućnost - Rudar, Sutjeska - Mladost

6. kolo (9. septembar): Rudar - Kom, Petrovac - Zeta

7. kolo (16. septembar): Sutjeska - Rudar, Budućnost - Petrovac

8. kolo (23. septembar): Budućnost - Kom

9. kolo (30. septembar): Sutjeska - Budućnost

10. kolo (14. oktobar): Mladost - Rudar

Bonus video: