Titula i fešta u Bukureštu (ne) znače i oproštaj, Radunović osvojio Rumuniju, žuta zvijezda zasjala nakon devet godina

FCSB, nekada Steaua, konačno dočekao 27. titulu - prva šampionska kruna u Rumuniji za Rista Radunovića

29193 pregleda 30 reakcija 7 komentar(a)
Nezamjenjiv u dresu šampiona: Risto Radunović, Foto: FCSB/Facebook
Nezamjenjiv u dresu šampiona: Risto Radunović, Foto: FCSB/Facebook

Žuta zvijezda iz Bukurešta koja je još kroz “gvozdenu zavjesu” obasjala Evropu, ponovo jako sija u Rumuniji - FCSB, nekada velika Steaua, poslije devet godina vratio je titulu tamo gdje je i bila najviše kroz istoriju.

Prvi klub iz istočne Evrope koji je pokorio Evropu (1986) novi je šampion Rumunije, a dio velike priče koju je crveno-plavi dio Bukurešta predugo čekao bio je i crnogorski reprezentativac Risto Radunović.

Nekadašnji lijevi bek Budućnosti dres legendarnog kluba navukao je 2021, kroz sezone je izrastao u jednog od nezamjenjivih i jednog od kapitena Steaue, a prethodnog vikenda konačno je zasluženo i “nakrivio krunu” Rumunije.

“Bili smo veoma blizu tokom prethodne dvije sezone, pa me raduje da smo vjerovali još jače i od prvog do posljednjeg kola bili konstantni”, poručio je Radunović za “Vijesti”.

Slavlje je počelo još u nedjelju kada je bilo zvanično da se titula nakon skoro deceniju vraća u vitrine Steaue, ali prava fešta tek se očekuje...

“Da, već je veliko slavlje, ali ono pravo se čeka poslije dodjele pehara 11. maja kad igramo posljednju utakmicu pred našim navijačima”, kaže Radunović.

Zvanična potvrda 27. zvjezdice u istoriji nije mogla da bude ljepša - pobjeda protiv prošlogodišnjeg šampiona Farula iz Konstance, koju sa klupe predvodi legenda Steaue i rumunskog fudbala George Hadži.

“Veoma je bitno što smo tri kola prije kraja matematički postali šampioni i upravo što smo pred našim navijačima savladali prošlogodišnjeg prvaka”, istakao je bek novog prvaka Rumunije.

Risto Radunović
foto: FCSB/Facebook

Sve to znači da bi velikan iz Bukurešta naredne sezone mogao da se vrati i u takmičenje koje je osvojio prije 38 godina, pošto ga očekuju kvalifikacije za Ligu šampiona.

“Znamo koliko je to veliko takmičenje, ali kao prvaci jedne zemlje imamo šansu da igramo u kvalifikacijama - treba dosta faktora da se poklopi, ali uz dobra pojačanja treba vjerovati u evropsku jesen”, realan je Radunović.

Tokom sezone pojavila se informacija kako će crnogorski bek na ljeto napustiti FCSB, da bi mediji u Rumuniji ovih dana tvrdili da, ipak, ostaje u prijestonici ove zemlje. Da li je titula značila i oproštaj od Bukurešta?

“U fudbalu je sve otvoreno i nikad se ne zna šta donosi sjutra, ali najbitnija stvar je da smo osvojili titulu i obradovali naše navijače. Još je rano da pričamo da li ostajem ili idem, ali sigurno će se u narednih 30 dana više znati”, zaključio je Radunović.

Bili smo na dobrom putu, sa Prosinečkim i korak više

Naredne obaveze u dresu Crne Gore Rista Radunovića i “sokole” očekuju u junu u prijateljskim mečevima sa učesnicima Eura - Belgijom i Gruzijom.

“Biće to dvije veoma ozbiljne i jake provjere, utakmice kakve nas čekaju u septembru u Ligi nacija”, kaže Radunović.

Biće to i nova prilika za upoznavanje sa sistemom novog selektora Roberta Prosinečkog.

“Velika je čast i privilegija raditi sa njim - bili smo na dobrom putu i do sada i nadam se da ćemo zajedno sa selektorom Prosinečkim napraviti taj korak koji je falio i otići na veliko takmičenje”, istakao je bek Crne Gore.

Bonus video: