Kraj velike ljubavi: Marko Rojs se oprašta od „milionera”

„Marko je jedan od najboljih fudbalera Borusije u istoriji”, istakao je Hans-Joahim Vacke

5819 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Jednom je moralo da se završi i očekivalo se da to bude baš ovog ljeta - Marko Rojs ide iz Borusije Dortmund.

Sjajni napadač, veliki majstor čiju su karijeru obilježili povrede, danas je objavio da neće produžiti ugovor sa „milionerima” koji ističe na kraju sezone.

„Nevjerovatno sam zahvalan i ponosan na posebno vrijeme u mom voljenom klubu. Proveo sam više od pola života u Borusiji i uživao u svakom danu, iako je bilo i teških trenutaka. Već sada znam da će mi biti teško da se oprostim na kraju sezone“, rekao je Rojs u video poruci namijenjenoj navijačima.

Rojs je za Borusiju odigrao 424 utakmice i postigao 168 golova. Dva puta je bio osvajač Kupa Njemačke (2017. i 2021), igrao je i finale Lige šampiona protiv Bajerna prije 11 godina kada su Bavarci slavili na „Vembliju” 2:1.

Rođen je u Dortmundu u maju 1989. godine, a karijeru je počeo u Alenu, odakle je 2009. pojačao Borusiju iz Menhengladbaha.

Od 2012. je dio „milionera”, a ove sezone je odigrao 37 mečeva i upisao sedam pogodaka u svim takmičenjima.

„Marko je jedan od najboljih fudbalera Borusije u istoriji. Rođen je u Dortmundu, igrao je za mlađe kategorije skoro 10 godina, a onda još 12 bio član prvog tima. Njegova povezanost sa klubom je nevjerovatna i uvijek će biti dio kluba”, istakao je prvi čovjek Borusije Hans-Joahim Vacke.

Bonus video: