Bandović spreman da sa Vojvodinom napadne pehar u Kupu: Sve što smo uradili do sada vrijedi kao trofej

„Kada imate atmosferu kakvu želite, kada je ekipa posvećena, onda ne postoje limiti. Takva je sada Vojvodina”, rekao je crnogorski trener za „Vijesti”

13887 pregleda 26 reakcija 9 komentar(a)
Foto: Betaphoto
Foto: Betaphoto

Crvena zvezda je sedmi put zaredom osvojila titulu, Partizan je u krizi kakva se ne pamti u Humskoj, hit drugog dijela sezone su fudbaleri Radničkog iz Kragujevca, a fantastične rezultate u 2024. na klupi Vojvodine bilježi crnogorski trener Božidar Bandović.

Nikšićanin, koji je trenersku karijeru gradio u Grčkoj gdje je dvije godine bio dio sistema Olimpijakosa, stekao reputaciju na Tajlandu, u Indiji i Vijetnamu, stigao je u Novi Sad u decembru prošle godine i ispostavilo se da je to bio pun pogodak - i za 54-godišnjeg stručnjaka, ali i za nekadašnjeg šampiona Jugoslavije.

Vojvodina u ovoj godini oduševljava, odlične igre prate i rezultati, pa je u posljednjih sedam dana osvojila četiri boda u duelima sa „vječitim rivalima” - remizirala je sa Zvezdom (0:0), a u četvrtak u gostima savladala Partizan 3:2.

„Kada imate atmosferu kakvu želite, kada je ekipa posvećena, onda ne postoje limiti. Takva je sada Vojvodina”, rekao je Bandović za „Vijesti”.

Bandovićev početak na klupi “stare dame”, međutim, nije bio idealan, jer je u prva četiri kola u Superligi Srbije tri puta remizirao i doživio jedan poraz.

„Ono što smo htjeli da sprovedemo u djelo je zahtijevalo strpljenje. Imali smo jasnu ideju da Vojvodina dominira na terenu, da ima posjed i tjera rivale da se brane, a trebalo je vremena da igrači shvate šta se traži od njih. I tada smo igrali dobro i znao sam da imamo čemu da se nadamo. Nije to isto kao kada osvojite neki bod, a znate da niste bili dobri. A Vojvodina je veliki klub i treba da igra ovako kako sada igra - zato sam jako zadovoljan, jer je naš stil prepoznatljiv i daje rezultate”, istakao je Bandović.

Novosađani su šesti na tabeli, u posljednja četiri kola jure četvrto mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu konferencije. Na minus pet je od kragujevačkog Radničkog...

„Nema lake utakmice, ali na papiru imamo lakši raspored od rivala i svakako imamo šansu. Zato je naredna utakmica protiv Čukaričkog veoma bitna”, dodao je Bandović.

Meč sezone Vojvodinu čeka 21. maja kada ima šansu da dođe do trofeja - u finalu u Loznici će se sastati sa Crvenom zvezdom. Pehar bi bio kruna svega što je za kratko vrijeme napravio Bandović.

„Pehar je uvijek pehar i on bi se pamtio kroz istoriju i svi smo motivisani da ga osvojimo, ali mislim da je uloga trenera i nešto drugo. Sve ovo što trenutno radi Vojvodina, način na koji igra i pobjeđuje s autoritetom, meni lično vrijedi kao trofej. Ako osvojimo Kup - to je veliki uspjeh, a ako ga ne osvojimo, to ne može da umanji ono dobro što smo uradili. A zna se da je Zvezda favorit, da je dominantna, ali u jednoj utakmici je sve moguće. Mi ćemo pokušati da igramo ono što želimo i da tako osvojimo trofej”, jasan je Bandović, koji je dres Zvezde nosio od 1992. do 1994.

Stajala je Vojvodina u drugom dijelu sezone na put nekim negativnim serijama.

„Nakon osam godina smo savladali Partizan u Beogradu, toliko je prošlo od posljednjeg remija sa Zvezdom na našem stadionu, prvi put smo bili bolji od TSC-a. Uradili smo mnogo dobrih stvari, upisali veliki broj trijumfa i to smo uradili uz zaista sjajan odnos i poštovanje koje imamo jedni prema drugima, prema obavezama. Zato sam i rekao da ne postoje limiti kada je atmosfera prava, jer je ključno to kakvo je stanje u svlačionici. Sve ostalo je manje važno ako tu stvari nisu dobre. A u našoj jesu”, kazao je Bandović.

U toj svlačionici Bandović nije jedini Crnogorac. Bitnu ulogu u njegovom timu imaju naši reprezentativci Andrija Radulović i Vukan Savićević, tu je i povremeni član “hrabrih sokola” golman Lazar Carević, te iskusni Asmir Kajević i bivši napadač zete Ivan Vukčević.

„To su sjajni momci koji daju sve da Vojvodina bude ovo što jeste sada i prezadovoljan sam njihovim odnosom. Imamo i nekoliko odličnih mladih igrača, poput Jovanovića i Ivanovića, koji su budućnost i od kojih bi klub trebalo da nešto i zaradi, jer tako i funkcioniše. Možemo da budemo još bolji, da poboljšamo neke stvari u igri na malom prostoru i kada bude tako onda ću tek biti prezadovoljan. Bez obzira na to da li ćemo osvojiti trofej u Kupu”, rekao je Bandović.

NISAM IMAO KONTAKT SA LJUDIMA IZ FSCG

Božidar Bandović je u crnogorskoj fudbalskoj javnosti često pominjan kao jedan od kandidata za selektora nacionalnog tima.

Kad god je trebalo da “hrabri sokoli” dobiju selektora, Bandović je navodno bio u igri, iako je gotovo uvijek imao posao...

„Ne znam da li sam bio kandidat i da li je neko razmišljao o meni, ali nikada me niko nije kontaktirao. Naravno, bila bi mi čast”, naveo je Bandović.

Prati dešavanja u crnogorskoj selekciji.

„Novi selektor Robert Prosinečki je debitovao sa dvije pobjede i to može da bude veoma važno, ali tek je na početku i treba vremena da sve dođe na svoje. Najbolji igrači, Stevan Jovetić i Stefan Savić, u godinama su kada je jasno da neće još dugo igrati i bilo bi dobro da Crna Gora s njima dođe do nove šanse da izbori plasman na veliko takmičenje”, zaključio je Bandović.

Bonus video: