Recka broj 48: Bajer nastavio nestvaran niz i dao pet golova u Frankfurtu

Šampion Njemačke deklasirao Ajntraht (5:1)

18138 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dominacija Bajera se nastavlja i sada je tim Ćabija Alonsa pronašao novi motiv u sezoni kojoj je već ispisao istoriju titulom prvaka Njemačke.

Novi šampiona i dalje nije izgubio u svim takmičenjima, a 48. meč bez poraza je upisao u Frankfurtu - nije samo osvojio bodove, već je to uradio tako što je dao pet golova Ajntrahtu.

Završeno je 5:1 za 26. trijumf u 32 utakmice u Bundesligi.

Granit Džaka je postigao evrogol za vođstvo „farmaceuta”, a nakon što je izjednačio Igo Ekitike upisao se i Patrik Šik za 2:1 na poluvremenu.

Ko je mislio da Bajer nije toliko zainteresovan u finišu šampionata prevario se, jer je u nastavku deklasirao domaćina - goleadu su kompletirali Esekjel Palasios (iz penala), Džeremi Frimpong i Viktor Bonfejs koji je bio strijelac takođe sa bijele tačke.

Sa 48 mečeva bez poraza je Bajer izjednačio rekord Benfike koja je imala niz od decembra 1963. do februara 1965. godine.

Bajer u prvenstvu čekaju još dvije utakmice, igraće i finale Kupa Njemačke, a stigao je i do polufinala Lige Evrope gdje pred revanš kod kuće ima sigurnu prednost od 2:0 protiv Rome.

Sezona je već istorijska, ali Bajer ima još toliko toga da ponudi.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: