Rutina za Budućnost, iskušenje za Dečić, Jezero sanja podvig

Revanš mečevi polufinala Kupa: Podgoričani u Pljevljima brane 4:1 (17 h), Tuzani u Beranama kreću od nule (16 h)

6578 pregleda 4 komentar(a)
Sa prve utakmice Dečić-Jezero, Foto: FSCG
Sa prve utakmice Dečić-Jezero, Foto: FSCG

Budućnost je jednom nogom u osmom finalu Kupa Crne Gore, malo ko može i da zamisli da bi u revanšu polufinala mogla da ima problema u Pljevljima nakon trijumfa 4:1 kod kuće (Rudar je, doduše, u februaru u prvenstvu pobijedio Podgoričane 3:0), zato bi u drugom polufinalu moglo sve da pršti.

Jezero i Dečić, naime, u Beranama kreću od nule, nakon što je prva utakmica u Podgorici završena bez golova. Plavljani sanjaju istoriju - ovo je njihovo prvo polufinale, jasno je - igraju i za prvo finale. Tuzani su najbliži promociji u prvenstvu, gdje tri kola prije kraja vode šampionsku trku, Kup bi mogao da bude alternativa za osvajanje prvog trofeja u klupskoj istoriji.

- Imamo rezultat koji nam odgovara iz prve utakmice, ali ne bih nikome dao prednost. Odlučiće nijanse, možda i penali, a oni su sreća. Mi smo spremni - kaže napadač Jezera Petar Orlandić.

Čudan je bilans u duelima Jezera i Dečića, na dosadašnjih 16 duela u prvenstvu i Kupu bilo je čak 11 remija, a Tuzani su Plavljane pobijedili samo jednom, i to prije četiri godine.

Jezero je slavilo četiri puta i ako se gleda isključivo tradicija - blagi je favorit za plasman u finale.

- Sigurno je da se nećemo braniti, napali smo svakog ko nam je došao u goste. Dali smo četiri gola Arsenalu, po tri Budućnosti i Mornaru... Ipak, svaka utakmica je priča za sebe, a ova je za istoriju - dodaje Orlandić.

Ova ekipa Dečića, međutim, nije kao dosadašnje, to se posebno vidi po učinku u gostima, gdje je tim Milorada Pekovića ove sezone izgubio samo jednom, na 17 utakmica.

- Sve je otvoreno nakon prve utakmice - poručuje defanzivac Dečića, Leon Ujkaj.

- Jezero je dobra i čvrsta ekipa, koja nam nikako ne leži ako se pogledaju dosašnji rezultati. Vjerujem, ipak, da imamo snage i kvaliteta da ovoga puta budamo bolji. Očekujem dosta navijača, pravi spektakl, u kojem će odlučivati nijanse, možda i penali - istakao je Ujkaj.

Već treću sezonu ne važi pravilo gola u gostima, pa ako se utakmica završi onako kako se najviše puta završavala kada su se sastajali Jezero i Dečić, dakle remijem - odmah će se šutirati penali. Meč u Beranama počinje u 17 sati.

Za Budućnost, s druge strane, gostovanje u Pljevljima moglo bi da bude lakši trening pred finiš prvenstva, nakon ubjedljive pobjede od 4:1 u prvoj utakmici.

Podgoričani su, ipak, veoma oprezni.

- Dobro smo se spremili za revanš, jer znamo koliko nam je meč važan i šta može da nam donese. Znamo da imamo tri gola prednosti, kao što znamo da nam to ne daje za pravo da uđemo opušteno u utakmicu”, rekao je za klupski sajt golman Budućnosti, Filip Domazetović.

- Rudar je dobra talentovana ekipa, a svi se još dobro sjećamo našeg posljednjeg gostovanja u Pljevljima kada smo izgubili 3:0. Zbog toga ne smijemo da pomislimo da je bilo šta gotovo, već moramo da damo maksimum. Vjerujem da ćemo uz pravi odnos obezbijediti finale Kupa - jasan je golman Budućnosti.

Utakmica u Pljevljima počinje u 16 časova.

Finale Kupa je 30. maja, na stadionu pod Goricom.

Bonus video: