Kažić: Nema mjesta negativnoj kampanji, bio je to poziv da zajedno radimo još više

"Suština moje izjave je zapravo jedna vrsta poziva da svi zajedno, počevši od mene, radimo još više i kvalitetnije kako bi naši igrači bili spremniji i obučeniji da se nose sa ozbiljnim rivalima kao što je Partizan", naveo je Kažić
51 pregleda 4 komentar(a)
Dragan Kažić, Foto: Filip Roganović
Dragan Kažić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 28.07.2017. 12:52h

Trener Budućnosti Dragan Kažić odgovorio je na jučerašnje saopštenje Udruženja fudbalskih trenera, koje je potpisao predsjednik Mojaš Radonjić.

Kažić je nakon utakmice sa Partizanom kritikovao rad crnogorskih trenera, kazavši da je "nerad ili nestručan rad u ranijem periodu, bez obzira odakle igrači dolaze i iz kojih klubova, bio evidentan".

Njegova izjava bila je povod za reakciju Udruženja trenera, u kome je juče navedeno da "Kažić u crnogorskom fudbalu nije proveo dovoljno vremena, niti je njegov dosadašnji doprinos razvoju crnogorskog fudbala toliko značajan, da sebi može dati za pravo da iznosi ocjene o generalnom stanju i stručnosti svih trenera u Crnoj Gori".

Kažić je u saopštenju naveo da je "izuzetno iznenađen" odjekom jedne od izjava datih nakon utakmice sa Partizanom, "koja je proizvela dosta negativnih komentara, kako medija tako i nekih od mojih kolega".

"Zaista smatram da nema mjesta za negativnom kampanjom, ni protiv mene ni protiv kluba, jer moja izjava nije bila usmjerena kao prozivka ili kritika bilo kome od mojih kolega u Crnoj Gori ili van nje", navodi Kažić u svom saopštenju.

"Suština moje izjave je zapravo jedna vrsta poziva da svi zajedno, počevši od mene, radimo još više i kvalitetnije kako bi naši igrači bili spremniji i obučeniji da se nose sa ozbiljnim rivalima kao što je Partizan. Ni u kom slučaju se nisam bavio ocjenama kvaliteta rada svojih kolega, koje izuzetno cijenim i poštujem i sa kojima sam imao priliku da sarađujem u svojoj dugogodišnjoj karijeri, te izražavam žaljenje ukoliko je moja izjava bilo koga uvrijedila", naveo je Kažić.

"Meni je čast što imam priliku da sa klupe vodim Budućnost, kao najveći klub u Crnoj Gori, i daću svoj maksimum kako bi naš klub nastavio da osvajaja trofeje i pruža još bolje partije na međunarodnoj sceni. Potvrda mojih navoda leži u činjenici da sam nakon preuzimanja kormila prvog tima priključio nekoliko igrača iz naše omladinske škole, upravo iz razloga što smatram da su kvalitetni i da u njima leži veliki potencijal", istakao je Kažić.

"Jedan od tih igrača je debitovao i to uspješno za prvi tim na utakmici sa Partizanom u Beogradu. Osim toga, u Crnoj Gori je uvijek bilo i dalje postoji veliki broj talentovanih i perspektivnih igrača koji su produkt crnogorske škole fudbala. Sa velikim brojem svojih kolega u Crnoj Gori i van nje imam izuzetno kvalitetnu saradnju i komunikaciju koja će se nastaviti i u narednom periodu. Kroz čitavu svoju karijeru sam promovisao i gradio tu saradnju te ću to činiti dok god se budem bavio ovim poslom.

Ja vjerujem u naše igrače i njihov potencijal koji su dokazali u dvomeču sa Partizanom, te odlučnost kompletnog stručnog štaba da ostvari zacrtane ciljeve, za šta ja kao šef stručnog štaba snosim odgovornost”, zaključio je Kažić.

Bonus video: