Klopov pomoćnik novi trener Salcburga

"Ovo je privilegija - nakon PSV Ajndhovena, Porta i Liverpula, sada prelazim u još jedan veliki klub sa izuzetno dobrom strukturom i posebnim fokusom na razvoj mladih"

4060 pregleda 0 komentar(a)
Lijnders i Klop, Foto: Printscreen YouTube/Liverpool FC
Lijnders i Klop, Foto: Printscreen YouTube/Liverpool FC

Iz grada Bitlsa u Mocartov grad, sa mjesta pomoćnog trenera na funkciju šefa stručnog štaba...

Pep Lijnders, asistent Jirgena Klopa u Liverpulu, prihvatio je poziv Red Bul Salcburga i od naredne sezone vodiće ambicozni austrijski klub.

Holandski trener odlučio je da zajedno sa Klopom napusti "redse" na kraju ove sezone, dok će mu društvo u Salcburgu praviti i Vitor Matos, takađe čovjek koji je dio stručnog štaba u Liverpulu.

"Ovo je privilegija - nakon PSV Ajndhovena, Porta i Liverpula, sada prelazim u još jedan veliki klub sa izuzetno dobrom strukturom i posebnim fokusom na razvoj mladih. Želim da razvijem mentalitet tima koji će gajiti napadački stil igre i gdje su strast i glad za uspjehom osnova svega", istakao je Lijnders.

Posao u Austriji biće prvi samostalni za 41-godišnjeg Lijndersa.

U Salcburgu će mu vjerovatno prvi zadatak biti da vrati šampionsku titulu, jer je pred posljednje kolo Bundeslige izvjesno da će Šturm biti novi prvak i tako prekinuti desetogodišnju vladavinu Red Bula.

Pred posljednjih 90 minuta klub iz Graca ima dva boda više, a sezonu se zaključiti utakmicom kod kuće protiv Klagenfurta.

Bonus video: